Vikings daglige leder Eirik Bjørnø bekrefter overfor Eurosport.no at spiss Veton Berisha er koronasmittet.
Det medfører at hele lagets spillerstall også må i karantene. I tillegg må kampene mot Odd 18. oktober og Haugesund 25. oktober utsettes.
Eliteserien
Molde senket Kristiansund - se høydepunktene
11 MINUTTER SIDEN
Det var Stavanger Aftenblad som omtalte nyheten først.
Berisha selv har ikke opplevd symptomer, men ble testet da det ble klart at han hadde vært i nærkontakt med en smittet person.
– Jeg føler meg helt fin og uten symptomer, men synes det selvsagt er veldig kjedelig at hele laget må i karantene på grunn av min positive test. Det kjipeste er ikke at jeg selv må i isolasjon, men at laget må i karantene og dermed forskyve sin neste kamp til et senere tidspunkt.

Må i ti dager lang karantene

Viking skriver i en pressemelding at hele laget må i karantene fordi Berisha deltok på Viking-trening mandag og tirsdag.
– Vi har informert spillere og øvrige ansatte nå i kveld. Nå jobber vi sammen med de nødvendige instanser for å legge en plan for de neste dagene. Først og fremst håper vi Veton kommer igjennom dette på en god måte, så skal vi finne gode løsninger de neste ukene, sier daglig leder Bjørnø i pressemeldingen.
Det er foreløpig uklart når de to utsatte kampene skal spilles.
Norges Fotballforbunds konkurransedirektør, Nils Fisketjønn, sier at det hele er beklagelig, men ikke uventet.
– Etter at bestemmelsene rundt nærkontakter ble endret i sommer, har det økt risikoen for at smitte vil kunne påvirke våre turneringer. NFF har derfor søkt myndighetene om å erstatte obligatorisk ti dagers karantene med utvidet testing av spillere, slik det gjøres i andre ligaer i Europa. Søknaden er nå til behandling i Helsedirektoratet, sier Fisketjønn og legger til:
– Samtidig er dette en påminnelse til oss alle om viktigheten av å nøye følge fotballens protokoller og myndighetenes råd om smittevern. Det understrekes at det ikke foreligger noen mistanke om brudd på protokollene i denne saken.

Regner med at det blir midtukekamper

Runar Johannessen er smittevernoverlege i Stavanger kommune. Han sier at kommunen har startet smittesporing og at ingenting foreløpig tyder på at smitten har opprinnelse fra fotballen.
Nå skal spillerne kjøre egentrening en-og-en ut karanteneperioden, forteller Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport.no. Det skal sørge for at spillerne beholder den fysiske formen.
– Jeg har ikke møtt spillerne etter at vi trente tirsdag, men man blir alle berørte av sånne ting. Det er mest synd på spilleren, sier Viking-treneren.
Laget ligger for øyeblikket på syvendeplass i Eliteserien. Deres neste kamp blir etter den nåværende planen borte mot Stabæk 1. november. Berntsen antar at de to utsatte kampene blir midtukekamper. Det tror han man skal takle helt fint belastningsmessig.
Eliteserien
Profilen vraket Eliteserie-tilbud og valgte 3. divisjon: – Veldig fornøyd
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Viking-trener bekrefter: Tripic mister helgens kamp
I GÅR PÅ 14:47