Onsdag ble det klart at Mikael Stahre forlater Sarpsborg 08 til fordel for IFK Göteborg. I et intervju med Sarpsborg Arbeiderblad var sportslig leder i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen klar på at de vil ha en ny trener på plass før kampen mot Brann 13. juni.
Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson kom torsdag morgen med en liste på fire kandidater som han mener bør stå på Berntsens liste over erstattere. En av de som stod på den listen er André Bergdølmo som i dag er trener for Sarpsborg 08 sitt juniorlag. Han er klar for å ta over jobben, hvis klubben ønsker det.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
– Det er en jobb jeg kunne tenke meg ja, sier Bergdølmo til Discovery.
Den tidligere Ajax og Borussia Dortmund-spilleren var i 2014 trener for Kongsvinger, og har tidligere vært tilknyttet Lillestrøms junioravdeling. De siste to årene har han jobbet i junioravdelingen til Sarpsborg 08. Bergdølmo mener selv han er klar for å være hovedtrener i Eliteserien.
– Jeg har nok ballast på skuldrene til å gjøre det. Jeg kjenner klubben godt, og føler meg klar til å bli hovedtrener, sier 49-åringen.
Bergdølmo har ikke snakket med sportslig leder Thomas Berntsen om temaet.
Berntsen ville ikke kommentere saken overfor Discovery.
Hvis Sarpsborg 08 skulle gå for den tidligere landslagsspilleren, så er han klar på hvordan han vil at klubben skal fremstå.
– Det har jeg vært klar på i mange år. Jeg tenker Ajax-inspirert, og det handler om å tenke flere trekk frem. Totalfotball er vel et godt ord, forklarer Bergdølmo.

Bohinen: – En attraktiv jobb

Øverst på Jonssons liste er Lars Bohinen. Den tidligere Aalesund-treneren er ikke uenig med Jonsson.
– Joacim er en klok mann, så det er vanskelig å være uenig med han, sier Bohinen til Discovery.
Berntsen fortalte onsdag at de ikke vil bruke masse penger på en ny trener, og Lars Bohinen står uten trenerjobb.

Se høydepunktene: Ranheim - Start

Bohinen er klar på at han ønsker seg tilbake i manesjen et snaut år etter at han forsvant ut av jobben som hovedtrener i Aalesund, og Sarpsborg 08 er i følge Bohinen, en spennende jobb.
– Det er ikke så mye mer å si enn at det er en god og veldreven klubb, og det har vært i mange år. De driver nøkternt og bra. Det er nok en jobb som er attraktiv for veldig mange, forteller Bohinen videre.
Jonsson mener at en av forsene til Bohinen er at han kjenner godt til 3-4-3 som Sarpsborg 08 har spilt i halvannet år.
– Jeg kan den formasjonen godt, og så har Sarpsborg 08 spilt den i halvannet år, sier Bohinen og lar konklusjonen henge i løse luften.
I utgangspunktet skal Bohinen være med på Mesternes Mester, som starter innspillingen 11. juni, to dager før Sarpsborg 08 møter Brann. Bohinen har gitt klar beskjed om hva han velger hvis han får muligheten.
– Jeg har gitt beskjed til produksjonsteamet at jobb kommer først, det sier vel seg selv, avslutter Bohinen som ikke har hørt noe fra Sarpsborg 08.

– Artig å bli nevnt

KFUM-trener Jørgen Isnes er en mann som ofte blir nevnt når det skal ansettes ny trener i Eliteserien. Jonsson mener 41-åringen bør være aktuell nå også. Det smigrer Kåffa-treneren.
– Det er artig å bli nevnt til slike jobber, det viser at man kanskje har gjort noe riktig, sier Isnes til Discovery.

Ranheim-keeperen om straffesituasjonen: – Hjernedødt av meg

Han kjenner Thomas Berntsen godt, men har ikke hørt noe fra han angående den ledige jobben i Sarpsborg 08.
– Vi snakker ofte sammen. Vi har en del felles venner, og han har vært treneren min, men vi har ikke snakket sammen etter nyheten kom i går, fortsetter Isnes.
Isnes forholder seg til at han har en kontrakt med KFUM, og velger å ikke bruke så mye energi på andre potensielle jobber, men treneren vedgår at han har personlige ambisjoner.
– Helt klart. Jeg er ambisiøs både på KFUM sine vegner, og mine egne. Fotball er ferskvare, som Jonsson sier, så jeg må ha fokus på å levere resultater der jeg er nå, avslutter Isnes.

Blir i Sogndal

En annen som ble nevnt som "outsider" av Joacim Jonsson er Sogndal-trener Eirik Bakke. Han er, i følge seg selv, ikke aktuell for jobben.
– Joacim er en klok mann, og har mange gode meninger, men jeg blir i Sogndal ut sesongen uavhengig av interesse, sier Bakke til Discovery.
Bakke har kontrakt ut sesongen, men bedyrer at han ikke tenker på fremtiden helt enda.
– Nå er fokuset å snu skuta i Sogndal etter en dårlig sesongstart. Målet mitt for i år er at vi skal kjempe i toppen av ligaen, og så får vi ta 2022, når den tid kommer, forklarer Bakke.
Han vet ikke om han blir i Sogndal utover kontraktsperioden.
– Jeg må ha jobb i 2022 også, men om det blir i Sogndal eller andre plasser får tiden vise, forteller sogndølen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33