Populære sporter
All sport
Vis alt

Ber om forståelse for at spillere vil bytte klubb

Anne Sturød

Oppdatert 20/03/2020 klokken 21:14 GMT+1

NISO-leder Joachim Walltin mener ingen kan dømme spillere som ser seg nødt til å bytte klubb som følge av permittering.

Joachim Walltin

Foto: Scanpix

Koronakrisen er i ferd med å skape en ekstrem inntektssvikt for norske fotballklubber, og flere av dem har måttet permittere ansatte.
Alle arbeidstakere har rett til å finne seg ny jobb etter to uker som permittert – inkludert fotballspillere.

Solidaritet

Samtidig har flere den siste uken manet spillerne til å vise lojalitet mot klubbene. En av dem er Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
– Her må vi både oppfordre til og forvente anstendighet av fotballspillerne. De må vise solidaritet med klubbene sine. Dette er en ekstremsituasjon og det håper jeg virkelig de også forstår. Slik at de ikke ved første anledning hopper dit gresset kanskje akkurat nå kan se grønnere ut, sa Fredheim i podcasten «Indre bane i karantene».
Agent Torgeir Bjarmann har sagt til Eurosport at han ikke vil jobbe med spillere som eventuelt måtte ønske å benytte korona-situasjonen til å tvinge gjennom en overgang.

– Må akseptere risikoen

Leder i spillerorganisasjonen NISO, Joachim Walltin, er derimot klar på at reglene må være like for idrettsutøvere som for alle andre.
– Dette går begge veier. Om idretten nå for første gang skal begynne med permitteringer kan de ikke bare benytte regelverket den ene veien. Det er selvfølgelig en helt spesiell situasjon og vi vil ikke oppfordre spillere til å bryte med klubbene sine. Men permitterer du, må du også akseptere risikoen, sier han.
Han mener derfor at permitterte spillere som ser seg nødt til å bytte klubb ikke bør dømmes for dette.
– Det kan være spesielle forhold der permittering får dramatiske konsekvenser for enkelte. Hvem er vi da til å overprøve og si at de ikke skal få tenke på sin situasjon og familie?

Gode samtaler

NISO opplever i disse dager rekordstor pågang og en strøm av nye innmeldelser. Svært mange av deres medlemmer er nå permitterte og står i en helt uvant situasjon.
Walltin mener den så langt har vært håndtert godt av klubbene.
– Vi har ennå ikke opplevd at spillere har vært veldig irriterte eller frustrerte på egne klubber og jeg har inntrykk av at det har vært ganske gode samtaler mellom klubbene og spillerne.
Sett denne?
picture

Indre bane i karantene: Derfor permitterer ikke LSK

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame