Åtte av 16 klubber i Eliteserien er for tiden rammet av koronatiltak som gjør at de ikke kan ha fellestreninger. Bodø/Glimt er i utgangspunktet en av dem, men har unngått konsekvensene ved å oppholde seg i Spania.
Der har de regjerende seriemesterne vært siden slutten av februar. Oppholdet er omdiskutert, og enkelte rivaler har stemplet det som mangel på fair play.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
I GÅR PÅ 14:19
Men etter hvert som tiden har gått uten lettelser fra myndighetene, har flere toppklubber på både herre- og kvinnesiden åpnet for å reise utenlands.
Høie svarer slik når NTB spør om det er greit slik smittesituasjonen er i Norge:
– For noen idrettsutøvere er det et yrke det de gjør, men vi gir nå et veldig generelt råd om å unngå unødvendige reiser til utlandet. Så da må man gjøre en konkret vurdering. Man må være klar over at det innebærer betydelig risiko for smitte å reise i andre land. De fleste land har høyere smitte enn det vi har.
Bodø/Glimt har tatt en rekke smitteverngrep, som eget charterfly, opplegg på hotell og omgås ikke andre mennesker. De mener det er tryggere enn å være i Norge.

I godt selskap

Det har vært full stans i alt seriespill i toppidretten siden 18. januar. I over en måned har det også vært forbud mot treningskamper. Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen, har beskrevet situasjon som å være i et vakuum.
– Dessverre er idretten i et godt selskap. Det er nok mange som føler at de er i et vakuum akkurat nå, og de skulle gjerne visst mer om hva som skjer framover. Vi prøver å være så forutsigbare som vi kan være, sier Høie.
Toppfotballen har flyttet seriestarten til første helgen i mai. Det er svært usikkert om det faktisk blir startskuddet på sesongen.

Realistisk?

Idretten håper å kunne avvikle kamper igjen før midten av april. Høie kan ikke svare på om det er realistisk.
– Det er noe vi må komme tilbake til. Kulturministeren har en god dialog med idretten. Vi kan ikke si noen dato nå.
Heller ikke helsedirektør Bjørn Guldvog gir idretten et konkret svar:
– Vi håper jo at det vil være mulig for toppidretten, men kan ikke si noe om det per i dag.
(©NTB)
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
I GÅR PÅ 08:33
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25