Det bekrefter klubben selv på sine hjemmesider.
– Det er fantastisk å komme hit til en stor klubb og jeg gleder meg til å vise meg frem, sier Ahamada til brann.no.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
15 TIMER SIDEN
Brann-ledelsen innrømmer at 28-åringen lenge har vært på blokka.
– Vi har vært interessert i Ali lenge og er veldig fornøyd med at vi nå har fått til en avtale. Han er en klassekeeper som kommer til å begeistre, og vil styrke det allerede sterke keeperteamet vi har, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.
Brann bekrefter samtidig at Ralf Fährmann er ferdig i klubben, slik man har ventet. Han er nå i Tyskland og kommer ikke til å returnere til Bergen før lånekontrakten går ut i om noen uker.

– Klassekeeper i norsk målestokk

Amund Lutnæs har jobbet tett med OBOS-ligaen i flere år og fulgt keeperen siden han kom til norsk fotball og Kongsvinger.
– Ali Ahamada er en klassekeeper i norsk målestokk. Det er en keeper med en helt enorm tilstedeværelse i feltet, og en fargeklatt uten like som Brann-fansen kommer til å trykke til sitt bryst, sier Eurosport-kommentatoren.
– Han er en offensivt innrettet keeper, så sånn sett passer han godt inn. Han er god med beina og har noen helt ekstreme utkast. Han kan gjøre mye spektakulært, men også med negativt fortegn. Men for all del, han reddet langt flere poeng enn han kostet KIL i fjor.
Kan han stenge igjen bak for Brann?

Fem scoringer da Molde møtte Brann – se alle her

Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25