– Det er kjekt å komme hjem igjen. Jeg er jo blitt sunnmøring nesten og har bodd her 20 år, sa Volda-bosatte Nilsen da han ble presentert som ny Aalesund-trener.
Han var ferdig som trener i Brann 3. august. Under en måned etter er det altså klart hva som blir strilens neste treneroppgave.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Det blir å lede AaFK til trygg plass i Eliteserien. En slik bragd vil være nesten mirakuløs, slik ting ser ut for øyeblikket. Laget ligger nemlig helt sist og har kun syv poeng etter 15 kamper. Det er syv poeng opp til Mjøndalen på kvalikplass - hele ni opp til Sandefjord på trygg grunn.
Men det er kanskje ikke engang det som er mest bekymringsverdig: AaFK har sluppet inn vanvittige 46 mål så langt. Det har rett og slett rent inn.
Lørdag ble det 1-3-tap hjemme mot FK Haugesund. Dagen etter var det klart at Lars Bohinen var ferdig som trener i klubben.

Rask ansettelse

Tirsdag formiddag kunne Eurosport.no erfare at Nilsen og AaFK var enige om en avtale. Litt senere kalte AaFK inn til pressekonferanse. Der ble Nilsen presentert.
– Vi har de siste dagene hatt en grundig, men gitt situasjonen, en hurtig prosess, sa styreleder Jan Petter Hagen på pressekonferansen.
Den tidligere Brann-treneren har kontrakt ut 2023. Han møtte klubben for første gang mandag.
– Det var full tenning fra første møte. Der var en sulten og motivert gjeng, sa Nilsen.
Han har tro på at han kan få til store ting med et lag som for øyeblikket sliter kraftig.
– Aalesund er en klubb med enormt potensial. Sunnmøringer er spesielle folk og har gjort store ting før. Jeg har lyst til å være med på prosessen som starter her.
Nå gleder han seg til å komme på feltet og legge ned arbeidet som behøves for å klare poeng i søndagens viktige bortekamp mot Start.

– En hardtarbeidende trener

Nilsen hadde leilighet i Bergen da han jobbet for Brann, men har vært bosatt i Volda i rundt 20 år. Han har også trent Hødd på Sunnmøre. Der tok han cupgull i 2012. Han tok ett år til i Ulsteinvik, før han deretter begynte jobben med å få Brann opp fra OBOS-ligaen i 2015. I Bergen ble det flere pallplasser, men han måtte til slutt gå etter en skuffende sesongstart i år.
Styreleder Hagen var godt fornøyd med å ha den nye treneren på plass.
– I Lars Arne får vi en hardtarbeidende trener med godt dokumenterte resultater. Han har en voldsom energi og en sterk motivasjon for jobben, i tillegg til en lokal forankring.

Ekspert usikker på om plassen kan reddes

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson har tidligere nevnt Nilsen som et naturlig valg til å ta over den ledige AaFK-jobben.
– Han passer godt til bestillingen fra Aafk, der det er krav om å vinne fotballkamper og ta tre poeng, sa Jonsson før ansettelsen var klar.
Nilsen er kjent for å bygge lag som er solide bakover, men Jonsson var usikker på han kan rekke å redde plassen et AaFK-lag som er fullstendig ute av det.
– Jeg tror ikke det er mulig å snu det nå. De har sluppet inn over tre mål i snitt hver kamp, og jeg ser virkelig ingenting som tyder på at de kan berge den plassen der.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55