• Se Odd - Bodø/Glimt lørdag kl. 18:00 på discovery+ og MAX
Slik som Discovery meldte tidligere mandag ettermiddag, er Julian Faye Lund nå bekreftet klar for Bodø/Glimt. Det bekrefter Glimt på sine hjemmesider.
Sisteskansen forlater dermed Roseborg etter sju år. 23-åringen har signert en avtale ut 2026.
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
20 TIMER SIDEN

– Trenger å spille

Julian Faye Lund har vært utlånt til både Levanger, Mjøndalen og HamKam, og har siden returen fra Briskeby i fjor sommer har Oslo-gutten vært andrevalget bak André Hansen i Rosenborg.
– Jeg føler at jeg aldri har fått satt meg ordentlig i RBK. Jeg har hatt veldig stor konkurranse der, men som keeper trenger man å spille. Jeg har godt av å prøve noe nytt og faktisk tilhøre et sted. Jeg skal jobbe hver dag for å bli bedre, sier sisteskansen til sin nye klubb.
– Det blir stort å være en del av denne spillergruppa, legger Faye Lund til.

Haikin på utgående

Nikita Haikin har vært Bodø/Glimts ubestritte førstekeeper de siste sesongene, men kontrakten til russeren utløper ved årsskiftet, og det er ikke klart om Glimt får forlenget med 26-åringen. Om det ikke blir ny helgul kontrakt med målvakten, er det naturlig å tenke at Glimt enten selger nå i sommer eller lar sisteskansen gå gratis 1. januar.
Dermed kan det åpne seg muligheter for at Julian Faye Lund blir Glimts førstekeeper fra og med neste sesong. Det er også ambisjonen til den ferske Glimt-spilleren.
– Jeg føler meg ønsket. De sier de ser noe i meg, så det gleder jeg meg veldig til. Jeg ønsker å utvikle meg, så etter mange kamper på benken håper jeg å endelig få spille litt.
– Ambisjonen er å spille meg inn på laget og være en del av denne kulturen. Jeg vil utvikle meg i takt med det. Det er fokus på utvikling, og det er det som til slutt gir resultater. Det er masse jeg kan lære her om hvordan man ser på fotball og spillestil. Medspillerne her er gode, så jeg gleder meg til å bli bedre kjent med de, fortsetter han til sin nye klubb.

Dorsin: – Vi er godt forspent

Rosenborg ønsker Julian Faye Lund lykke til videre, og spesifiserer samtidig at de fortsatt har gode keepere i stallen.
– Vi ønsker å takke Julian for innsatsen i Rosenborg og ønsker han lykke til videre i karrieren. Kontrakten til Julian går ut ved årsskiftet og derfor valgte vi å selge nå. Men vi er godt forspent på keeperplassen med både a-landslagskeeper André Hansen og U21-landslagskeeper Sander Tangvik i stallen, sier sportssjef Mikael Dorsin til rbk.no.
Faye Lund endte med 20 kamper for Rosenborg.
Eliteserien
Bodø/Glimt bekrefter rekordsigneringen: – En «drengedrøm»
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Spissen har bestemt seg: Har takket ja til Eliteserie-klubb
I GÅR PÅ 12:45