– Jeg er utrolig stolt over å ha signert denne avtalen og gleder meg stort til fortsettelsen. Det er bare en nedtur med dette her, og det er at jeg må forlate Stabæk Fotball, klubben i mitt hjerte, sier Bohinen til Stabæks hjemmeside.
21-åringen er på plass i Alicante, hvor han har sluttet seg til sin nye klubb, som er på treningsleir der. Bohinen har signert en kontrakt som strekker seg ut 2024/2025-sesongen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Det er veldig hyggelig for Emil at han havner i en såpass stor og annerkjent klubb som CSKA Moskva, som ofte er med i Champions League og Europa League. En fjær i hatten for Emil, sier sportssjef Torgeir Bjarmann til klubbens nettsider.
Tidligere denne måneden sa Bjarmann at det var opp til Bohinen selv å bestemme om han ønsket en overgang til CSKA Moskva.
– Som klubb er vi fornøyd med at dette er et salg ut av Norge og til en storklubb ute i Europa. Det setter Stabæk på kartet, og viser at vi er en klubb og et sted man skal se til når man er på jakt etter unge, bra spillere, sier sportssjefen.
Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, tror Bohinen gjør lurt i å gå til russisk fotball.
– Det eneste som bekymrer meg littegrann, er at CSKA ikke betaler så mye. 20 millioner, skal vi si det? Det er peanuts der borte. Så de kjenner ikke på den kraften at de har betalt så mye at de må spille ham inn. De har hentet flere unge spillere fra Sverige i Russland for 30-40 millioner. Tyngre skyts. Og når man har betalt så mye, må man bruke dem.
Bohinens nye klubb ligger på 2. plass i den øverste divisjonen i Russland.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51