Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekreftet: Eliteserie-klubbene bytter venstrebacker

Oppdatert 06/10/2020 klokken 00:27 GMT+2

Birk Risa har mandag kveld signert for Molde. I retur kommer John Kitolano inn for Skien-klubben fra fjorårets serievinner.

John Kitolano og Birk Risa

Foto: Scanpix

Birk Risa har nå blitt solgt til Molde og John Kitolano kommer tilbake på en låneavtale. Det bekrefter Odd på sine hjemmesider seint mandag kveld.
– Vi har jobbet med Birk i lang tid, men det var først i dag at vi skjønte at det kunne gå - så da var det bare å kjøre på, sier administrerende direktør i Molde Ole Erik Stavrum.
– Vi vil hente gode, unge, norske spillere som skal ta over og bli de neste videre igjen.
Det har ligget i kortene store deler av Deadline Day, og kun få minutter før overgansvinduet stengte var byttehandelen en realitet. Wolverhampton-spiller John Kitolano fortsetter tilværelsen i Norge, og lånes ut til gamleklubben Odd.
– Det løste seg veldig bra for alle partene, sier Stavrum om byttehandelen.
Eurosport erfarte tidligere på mandag at de så ut til å gå mot en byttehandel mellom Odd og Molde på Deadline Day. Nå har det altså blitt en realitet.
På spørsmål om Moldes interesse rundt Risa, svarte Odd-leder Tore Andersen følgende i kveldens Deadline Day-sending:
– Jeg kan si at det er interesse på flere av våre spillere, så må vi jobbe frem mot midnatt for å se om det kan skje noe. Det har vært relativt stor pågang både i forhold til å låne spillere, men også i forbindelse med overganger. Da må vi forsikre oss med at vi også sitter igjen med spillere som kan bekle de plassene vi eventuelt mister spillere fra. Så tenker vi også at hva som er viktigst for våre spillere med tanke på deres utvikling, så dette er en kabal som må gå opp.
– Er John Kitolano da spilleren som skal inn og erstatte Risa?
– Jeg tror veldig mange fotballinteresserte i Norge får med seg at vi i Odd liker spillere som er lokalt utviklet, og John Kitolano er jo en meget god spiller som passer det kriteriet. Ingenting hadde vært bedre enn å fått ham tilbake på en eller annen måte. Skjer det, må vi bare være glade for det.
Overfor Telemarksavisa bekrefter Einar Håndlykken i Odd at de jobber med å få inn bror Kitolano.
– Jeg kan bekrefte at vi jobber med John på lån fra Wolverhampton og Birk permanent til Molde, sier Odds daglige leder til TA.
Molde er ikke den første klubben som har vist interesse for Risa. Tidligere denne sesongen ble det hevdet at RBK var blant klubbene som hadde lagt ut følere på venstrebacken.
– Det har vært en del forespørsler rundt Birk, fra både norske og europeiske storklubber. Vi tenker ikke at det er snakk om noe nå eller aldri, og vi har en god dialog med Birk. Nå er det viktigste å se hvilke muligheter vi har og om ting faller på plass de siste timene, så får vi se hva som skjer, sier Andersen.
picture

Utelukker ikke å gjøre Valsvik-overgangen permanent

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame