Det sier RBK-treneren i et lengre intervju med klubben, publisert på Youtube.
– Ja, det har vi et ønske om, svarer en tydelig Åge Hareide på spørsmål om Markus Henriksen nå skal dyrkes som midtstopper i Rosenborg.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
– Jeg vil ha et spillende- og «opp bakfra»-lag, slik at Markus kan være i stand til å ta med seg ballen fram, og kanskje til og med inn i midtbaneleddet. På den måten kan vi skape et overtall og sette opp spillet derifra, forklarer RBK-treneren videre.
Se svaret fra Åge Hareide her. Saken fortsetter under tweeten.

Forutsetter skadefri Skjelbred

Med Henriksen på plass i den bakre fireren, er det kun plass til en av de fire rene stopperne Rosenborg har i stallen. 22 år gamle Besim Šerbečić er tilbake i Rosenborg etter låneoppholdet i Sarajevo, i tillegg har også Gustav Valsvik returnert til Trøndelag etter fjorårets sesong i Stabæk.
Trønderne har også rutinerte Hólmar Örn Eyjólfsson og Even Hovland som stopperalternativer.
Foreløpig har ikke Markus Henriksen fått omstilt seg som stopper på trening, ettersom Per Ciljan Skjelbred fortsatt sliter med en skade. En skadefri Skjelbred er en forutsetning for at Henriksen blir midtstopper i Rosenborg, forteller Åge Hareide.
– Vi har ikke fått prøvd ut Markus som stopper på trening enda, men vi har snakket med han om det, så han er fullt klar over planene. Grunnen til at vi ikke har startet med omskoleringen, er at Per Ciljan er ute, og vi skal helst ha han frisk før vi setter i gang med prosessen, forteller Hareide videre.
– Jeg tror Ståle Solbakken kommer til å like Henriksen som stopper, smiler Rosenborg-sjefen.
Mye tyder derimot på at en skadefri Per Ciljan Skjelbred ikke blir tilfelle i innledningen av denne sesongen. Lørdag bekrefter nemlig Rosenborgs lege Reidar Due at Skjelbred ikke blir klar til starten av mai. Til Adressa sier Due at de sikter seg inn på 16. mai.

– Markus har den egenskapen

Rosenborg-sjefen har klokkertro på at den tidligere Hull- og AZ Alkmaar-spilleren kan fungere bra som en ballførende midtstopper i et spillende RBK-lag.
– Markus har den egenskapen, og som midtstopper er det lettere enn noen annen på banen fordi man ikke har folk i ryggen. Man skal passere en eller to angripere i pressleddet, og da kan man skape overtall og sette i gang spillet på en helt annen måte, forklarer Hareide til RBKs medieansvarlig, som har fått tilsendt spørsmål fra klubbens supportere.
– Per dags dato har vi mange nok midtbanespillere til å gjøre dette, med en forutsetning om at alle er friske, legger han til.
Kristoffer Zachariassen var den midtbanespilleren som plukket med seg mest kamper for Rosenborg i 2020-sesongen (29), mens unggutten Edvard Tagseth var delaktig i 26 av 30 oppgjør. I tillegg har Rosenborg også Anders Ågnes Konradsen, samt nevnte Per Ciljan Skjelbred.
Tidligere denne vinteren hentet trønderne også midtbanemann Vebjørn Hoff fra Odd.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33