Steffen Lie Skålevik ble hentet til Sarpsborg fra Brann før 2019-sesongen, men etter hvert er det blitt mindre spilletid på ham hos de blåhvite.
Foreløpig står han med bare to mål på 24 kamper, i to sesonger der laget har slitt mer de gjorde før han ankom fra Brann. I fjor ble han også lånt ut til Start.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
Der ble det 21 kamper og ett mål på 28-åringen.
Nå er han tilbake i Sarpsborg 08 før den kommende sesongen.
– Han er i full vigør og står på som et svin. Steffen er seg selv, og leverer en bra oppkjøring, sier sportssjef Thomas Berntsen til Eurosport.
Klubben har hentet flere angripere, og linkes også til Kristian Fardahl Opseth i VG. Berntsen har også bekreftet overfor Eurosport at Guillermo Molins er aktuell for en retur til klubben.
Både Ibrahima Kone og Rashad Muhammed er allerede ankommet.
Flere er naturligvis klar over at det kan stå flere foran ham i køen til en plass i startoppstillingen til Mikael Stahre.
– Det er mange klubber som ringer oss om Skålevik. Det er stor interesse rundt ham, bekrefter Berntsen, men er rask med å understreke:
– Steffen kommer aldri til å være en uønsket person i Sarpsborg. Det er en god spiller og en nydelig gutt. Men hvis det er slik at spilletiden blir for lite, og han vil spille mer et annet sted, så ønsker vi også å være fruktbare. Men som sagt: Steffen er akkurat slik du ønsker at spillere skal være.
Lie Skålevik har foreløpig ikke besvart Eurosports henvendelse.
Nylig uttalte også sportssjefen at de med tanke på det økonomiske, blant annet etter to store salg i ungguttene Jørgen Strand Larsen og Ismaila Coulibaly forrige sesong, ikke er så presset at de er nødt til å sende noen av gårde.
– Vi har en bra og balansert tropp, og med mye ungt og lokalt. Henter vi flere, kan vi bli litt tunge fremover i banen. Vi trenger ikke å sende noen av gårde, men ønsker også å tilby alle best mulig treningshverdag. Hvis vi plutselig er i en situasjon der det ikke er plass til alle når vi spiller elleve mot elleve, kan det kanskje være det beste for spillerne, sier Berntsen og legger til:
– Men vi er i en økonomisk situasjon der vi ikke trenger å gjøre noe som helst ut.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33