«Etter en forrykende sesong i helgult på Aspmyra har interessen for Erik Botheim skutt i været. Den unge spissen kom kontraktløs til Bodø foran årets sesong og fant seg fort til rette i nordlandsmetropolen. Tirsdag denne uken ble klubbene enige om en overgangssum for Botheim, som har reist ut av landet for å ta den medisinske testen. Dersom den går gjennom er overgangen i boks for Glimts toppscorer.»
Det skriver Bodø/Glimt på sine nettsider onsdag kveld.
– Det hadde ingen sett for seg. Situasjonen min før sesongen var jo at jeg knapt hadde spilt fotball, så denne sesongen har gått over all forventning. Jeg er takknemlig for at jeg har fått utviklet meg så mye her, sier Botheim selv til klubben.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07
– Jeg synes det er utrolig trist å forlate Glimt. Jeg har hatt det helt fantastisk i Bodø og det føles ut som jeg har kjent menneskene i klubben i flere år. Denne muligheten kunne verken jeg eller klubben si nei til. Det blir en fantastisk utfordring for meg og gleder meg til å teste meg selv i en større liga, fortsetter Botheim.

Enorm prislapp

Tirsdag kunne Discovery opplyse om at Erik Botheim selges fra Bodø/Glimt til russiske Krasnodar for opp mot 100 millioner kroner. Det skal dreie seg om en overgangssum på 80 millioner kroner med en gang, pluss 20 millioner i bonuser.
Prisen er enorm i norsk målestokk. Totalrammen på 100 millioner kroner er 25 millioner kroner mer enn det Rosenborg fikk fra Valencia for salget av John Carew i 2000, noe som fram til nå har vært den største overgangen fra en norsk klubb til utlandet.
Ifølge VG var U21-landslagsspissen på medisinsk test i München tirsdag.
Dagen etter bekrefter altså klubbene overgangen.
Erik Botheim noterte seg for 15 mål og tre målgivende pasninger i Eliteserien i 2021, i tillegg til å ha vært svært utslagsgivende for de helgule i Conference League. På seks kamper i Europa endte Botheim med fire mål og fire målgivende pasninger, deriblant fem målpoeng mot Mourinhos Roma på Aspmyra.
Dermed blir barndomsdrømmen om et proffeventyr i utlandet et faktum for Botheim.
– Det er helt surrealistisk. Det har gått i ett hele sesongen så jeg har ikke fått tenke så mye over det egentlig. Mitt fokus har vært å ha det gøy og bidra til at laget gjør det bra. Jeg har blitt en god fotballspiller i Bodø. En mer komplett spiller. Jeg har utvikla meg på alle områder, sier Botheim til klubben.

– Tidenes eventyrhistorie i norsk fotball

21-åringen ble flasket opp i Oslo-klubben Lyn, før han som 16-åring dro videre til Trondheim og Rosenborg.
Etter kun 19 opptredner i Eliteserien på fire sesonger i RBK, ble Botheim først sendt på lån til Stabæk sommeren 2020 – der han tilbragte et halvt år – før han i februar gikk gratis til Bodø/Glimt.
– Dette er tidenes eventyrhistorie i norsk fotball. For ett år tilbake ble han mer eller mindre kastet ut av Rosenborg, for en slikk og ingenting. De mente han var verdt null kroner. Nå står han altså og er verdt bortimot 100 millioner kroner. Det er spinnvilt, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson da prisen for Botheim ble kjent.
I november fikk Glimt-trener Kjetil Knutsen spørsmål om interessen rundt Botheim, og at Roma angivelig skulle snuse på spissen. Da svarte han følgende:

Knutsen: – Abraham gikk vel for 400 millioner, så jeg er spent

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02