Det bekrefter Lillestrøm på sine nettsider.
Styreleder Morten Kokkim sier i en uttalelse at de skal bruke midlene de har fått inn til å styre laget ytterligere frem til seriestart.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
3 TIMER SIDEN
– Vi har ikke hatt noe å ønske om å selge Björn Bergmann Sigurdarson, men etter det jeg vil omtale som ganske tøffe forhandlinger er vi kommet til enighet med Molde. Vi har fått et beløp som gjør at vi sitter igjen med såpass mye penger at vi mener det vil styrke oss på både kort og lang sikt.
Også Molde bekrefter at islendingen som spilte for klubben i 2014, 2016 og 2017 er tilbake. Han har skrevet en toårskontrakt med fjorårets sølvvinner.
– Vi er veldig glade for å få Bjørn på plass, det er en spiller som vi kjenner til fra før og med suksess i Molde FK. Vi vet at når Björn er i form, så er han en av de beste angrepsspillere i Norge, sier administrerende direktør Ole Erik Stavrum.
Sigurdarson står oppført med 53 kamper og 31 mål for Molde på sine to forrige opphold i klubben.
Foruten 17 A-landskamper for Island har han også spilt for Akranes, Wolverhampton, FC København, Rostov og Apoel.
– Det veldig kult å være tilbake i Molde FK og den fantastiske byen med de folkene som bor her, spesielt Tornekratt-supporterne. Jeg gleder meg mye til at Eliteserien starter, til kampene og til å trene med laget og bli kjent med de nye i klubben, sier 29-åringen selv.
Ifølge Eurosports opplysninger skal Sigurdarson og LSK ha hatt en form for gentlemans agreement om at de ville være behjelpelige dersom det dukket opp et lukrativt og spennende tilbud. De skal imidlertid ikke ha hatt noe ønske om å la spissen som returnerte til klubben i fjor sommer forsvinne gratis eller uten minimum å få utgiftene dekket.
Slik Eurosport forstår det skal Molde først å ha fått forståelse for at han kunne hentes tilnærmet kostnadsfritt eller rimelig med tanke på overgangssum. Det gjorde også LSK klart i sine uttalelser at ikke var tilfelle.
– Jeg er enig i at forhandlingene er ryddige nå, etter at det innledningsvis måtte avklares at Molde må kompensere LSK, slik vi mener er riktig. Der står saken nå, skrev sportssjef Simon Mesfin i en SMS til Eurosport torsdag.
Sigurdarson skal ha hatt tillatelse til å diskutere med andre klubber, og derfor kunne han også bli enig med Molde om sine betingelser.
Det skal i utgangspunktet ha vært snakk om en totalpakke som kunne gjøre at 29-åringen ville ende på en årslønn opp mot fem millioner kroner totalt, inkludert sign on fee og bonuser. Eurosport er ikke kjent med om de personlige betingelsene ble endret etter at Molde måtte ut med mer i overgangssum enn først antatt.
– Jeg har fått et tilbud jeg ikke kan si nei til. Klubbene forhandler om en overgang, sa han til Romerikes Blad onsdag.
Etter at Leke James forlot klubben og det ble klart at Ohi Omoijuanfo måtte opereres, har Molde vært på spissjakt. De har også hatt en tidsfrist, ettersom fristen for å melde på spillere til de kommende Europa League-kampene gikk ut nå.
Etter det Eurosport har grunn til å tro kompenseres LSK med det som kan ende på i overkant av tre millioner, avhengig av hvordan spissen leverer. Samtidig vil det kunne frigi en bra sum på lønnsbudjsettet, ettersom han var desidert best betalt på Åråsen.
Lillestrøm meldte at Sigurdarson hadde forlenget kontrakten på nyttårsaften. Han slet periodevis med skader etter comebacket på Åråsen, og endte med en kamp fra start og seks innhopp i opprykkssesongen. Han scoret ett mål.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33