Se Eliteserien på discovery+ Sikre deg tilgang her!
BERGEN / OSLO (Eurosport):
Mandag morgen slo det ned som en liten bombe da Brann plutselig sendte ut en pressemelding. Der het det at Brann og sportssjef Rune Soltvedt er enige om å avslutte samarbeidet.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
Soltvedt har de siste seks årene vært sportssjef i Brann. Nå er han og klubben etter forhandlinger blitt enige om en sluttavtale.
Med en huskelapp i hånden sto han foran det store presseoppmøtet og mimret om gode tider i klubben og tilbake til da han ble spurt klokken halv to på natta om å ta over.
Han takket en rekke personer i klubben og husket med glede de første sesongene med stor suksess, etter at han tok over i rollen på permanent basis i 2015.
Et av de første grepene var å fjerne Rikard Norling som trener, og erstatte ham med Lars Arne Nilsen. Det endte med opprykk på første forsøk, og både sølv og bronse i Eliteserien i årene som fulgte.
– Så har det vært to skuffende sesonger. Da har jeg virkelig fått kjent på hvor vondt fotball kan være, sa Soltvedt.
Så avsluttet han fellesseansen med en liten appell etter sine vel 16 år i klubben:
– Jeg ønsker veldig sterkt at alle som er glade i klubben nå skal dra i samme retning, slik at vi får realisert drømmen om at «gullet ska hem». Mitt fotavtrykk vil være et fantastisk trenerteam og støtteapparat. En god spillertropp og en drøss av unggutter og potensial.
Daglig leder Vibeke Johannesen mener det var en tid for alt, og bekrefter overfor Eurosport at det var hun som tok initiativet. Det var altså klubben som iverksatte dialogen, ikke Soltvedt.
– Vi er enige om å avslutte samarbeidet. Det er jeg som har initiert samtalene, og så har vi endt opp der vi er i dag. Vi har store ambisjoner for denne klubben, og det er noe uutnyttet potensial på avdeling sport. Både sportslige resultatet, spillerlogistikk og tydelige planer. Kanskje trenger vi nye krefter for å ta det til et nytt nivå, sier Johannesen til Eurosport.
Hun sier hun ikke ønsker å gå mer inn på detaljene akkurat nå.
– Men med de store ambisjonene vi har, hviler det et stort ansvar på sportssjefen for å få ut det potensialet som ligger der. Både på A-laget og akademiet, og å skape verdier på utvikling av fotballspillere. Der har vi litt å gå på, og ønsker å bli bedre. Så må vi utfordre oss selv og den nye sportssjefen på det.
– Har det vært en oppsigelse?
– Vi har kommet til enighet. Vi startet en dialog, og så kommer man til en enighet. Det er rett og slett realitetene.
– Men ingen oppsigelse?
– Nei, fordi vi kommer til en enighet, sier hun med et smil.
Planen på kort sikt er at hun og en gruppe andre, deriblant hovedtrener Kåre Ingebrigtsen og flere, med Soltvedt tilgjengelig en periode, skal ta seg av resten av det inneværende overgangsvinduet, i tett dialog med styret.
Klubben kommer ikke til å legge bånd på seg i jakten på den nye sportssjefen, men leter bredt.
Johannsen har også forståelse for at noen kan oppleve at timingen virker rar, siden man er inne i et viktig overgangsvindu og med bare uker igjen til planlagt seriestart.
– Det er alltid et spørsmål, og det er aldri god timing for å avslutte samarbeidet med en som har jobbet i klubben i 15 år. Som sportssjef er det aldri ferie, fri eller tider der det passer å ta tak i slike saker. Jeg synes timingen er god nå. Vi har veldig gode ansatte på akademiet og sport, og timingen er fin for oss, sier hun og legger til:
– Spørsmålet om timing ville kommet uansett. Jeg kan forsikre deg om at timingen er veldig god for vår del.
– Er dette en kursendring?
– Jeg vil heller si at kursendringen har skjedd for en tid tilbake, og det har han bidratt til selv også. Men etter hvert som kursen endres, kreves det kanskje andre egenskaper og kompetanse. Dette er en del av ambisjonsnivået vi har som klubb.
Johannsen og Soltvedt sto lenge last og bras ved Lars Arne Nilsen da det stormet rundt klubben. De er blitt omtalt som en slags treenighet. Nå er hun den siste gjenværende av den tilsynelatende svært så sammensveisede trioen.
– Det er veldig spesielt, men slik er det. Det er kommet og gått ulike personer, og jeg har også jobbet lenge i klubben. Vi har fått nye kollegaer, i for eksempel Kåre og Eirik (Horneland), og det kan kanskje gi et nødvendig løft. Kanskje hever det oss som klubb, og det er i aller høyeste grad en del av bransjen vi er en del av.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33