Sigurd Hauso Haugen viste tidlig at han hadde få problemer med å matche nivået i OBOS-ligaen. 22-åringen med en bakgrunn i Haugesund og Odd scoret elleve mål på 17 kamper for Sogndal i avskjedssesongen 2019.
Da dukket tilbudet opp fra belgiske Royale Union Saint Gilloise. En utenlandsdrøm han ikke kunne si nei til. Etter et halvt år i klubben har det vært oppturer og nedturer.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tromsø med kruttsterk trepoenger på Åråsen
3 TIMER SIDEN
– Opprykket gikk i dass. For meg og klubben var det forferdelig kjipt at det ikke gikk, sier Haugen til Eurosport.no.

Overrasket over nivået, men: – Litt skuffet over meg selv

Å komme seg til øverste nivå i belgisk fotball var det klare målet. En ting var å glippe på det, en annen ting mener Haugen er måten det skjedde på.
– Det var helt for jævlig. Vi er laget som har tapt færrest kamper og spilt mest uavgjort. Det er mange kamper vi har rotet vekk masse poeng. Det er vår egen feil, sier han skuffet.
Likevel er det ting som har overrasket han positivt.
– Som de fleste nordmenn kjente jeg lite til ligaen da jeg kom. Jeg er positivt overrasket over nivået. Det er veldig gode enkeltspillere i ligaen. Fansen har overrasket meg. Det er mye folk og det er mer fans enn tilskuere, så det er litt mer trøkk. Bare på en arena med 3.000-4.000 mennesker er det bra trøkk, forteller han.
Haugesunderen startet i ligaen elleve kamper, ble byttet inn i ti og sørget for tre mål totalt.
– Alle som sitter på benken synes de får for lite spilletid. Jeg er litt skuffet over meg selv, skuffet over at jeg ikke har scoret flere mål når jeg har spilt. Jeg føler det er en liga jeg kan gjøre det veldig bra i. Det ideelle hadde vært å spille i toppdivisjonen neste år. I utgangspunktet blir jeg og kjemper om en plass for å rykke opp neste år, ellers får vi se hva som skjer.

Helland med klar oppfordring til alle fotballspillere i Norge

Eliteserie-interesse: – For tidlig å dra hjem

Flere klubber i Eliteserien har fått med seg at Haugen har hatt en litt vrien sesong og at klubben ikke klarte opprykk. Dermed har noen meldt sin interesse, noe Haugen bekrefter.
– Jeg kan si at det har vært konkret interesse fra flere klubber i Eliteserien, sier han.
Ifølge Sunnmørsposten skal Aalesund ha vurdert et bud på 2-2,5 millioner kroner. Mye har imidlertid skjedd de siste dagene for norske klubber med tanke på korona-viruset og påfølgende økonomiske konsekvenser. AaFK-trener Lars Bohinen foreslo blant annet kollektivt lønnskutt.
– Hva tenker du om interessen fra Eliteserien?
– Jeg har ikke tenkt så mye over det. Jeg tenker mest på å gjøre det best her nå. Jeg føler jeg har hatt mye stang ut i år, sier han.
– At ballen faktisk har gått stolpe ut eller på andre måter?
– Jeg har truffet metallet i noen kamper og fått noen feberredninger mot meg. Men først og fremst er jeg skuffet over meg selv.
Han synes imidlertid det er hyggelig å få en bekreftelse på at han fortsatt er ettertraktet hos klubber i Norge.
– Jeg valgte det på mange måter bort da jeg dro til Belgia. Det er ikke overraskende, men når ting går litt dårlig er det selvfølgelig litt kjekt, sier han.
Samtidig er han klar over at det kan ta tid å gjøre det godt ute på kontinentet og at ikke alle får en drømmestart som Erling Braut Haaland fikk i Borussia Dortmund.
– Han er vel heller unntaket. Jeg er en utålmodig sjel. Sånn ting er nå føler jeg at jeg har mye uoppgjort her. Det er for tidlig å dra hjem, sier han.

Spiller med Eliteserie-kjenninger

I Belgia spiller han sammen med tidligere Sarpsborg 08-keeper Anders Kristiansen og tidligere Start-spiller Aron Sigurdarson.Han kjente ingen av de fra før.
– Jeg har spilt mye mot Arnor i OBOS. og i Tromsø da jeg var i Odd. Det første jeg sa var at han var en kjempesignering, forteller han.
Islendingen kjemper om en plass på kanten, så de konkurrerer ikke om samme posisjon.
– Det er ikke dårlig stemning. Vi bor faktisk i samme bygning, smiler Haugen.
Enn så lenge må Belgia-proffen fortsatt ha egentrening på grunn av korona-viruset. I utgangspunktet er det ut måneden, men Haugen er forberedt på at det fort kan vare lenger.
Registrert ditt drømmelag til Eliteserien Fantasy? Få tips her:

Øvre halvdel: Kastrati-krangel og Jonas' Stølås-plan

Eliteserien
Se høydepunktene: Gjenåpningsfest i Drammen – Strømsgodset scoret fem
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kapteinen uenig med ekspertene: – Der er det stor gutt mot liten gutt
4 TIMER SIDEN