Odd - Sarpsborg 1-1
– Det er OK, vi går for å vinne hver kamp, men slik det ble i dag, hvor Odd har så mye ball, er vi vel likevel ganske fornøyde. Slik kampbildet så ut, skal vi være fornøyde med ett poeng, sier Mikael Dyrestam til Eurosport.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
I Skien lørdag kveld møttes de to lagene som har holdt nullen flest ganger denne sesongen. Hjemmelaget Odd hadde klart det syv ganger, før de tok imot Sarpsborg som hadde flest med sine ni.
Sarpsborg har også tapt sine to siste bortekamper, uten å score mål, og bare Start (3) og Aalesund (2) har tatt færre poeng borte enn østfoldingene. De hadde nemlig tatt 19 av sine 27 poeng hjemme.
Og tar man med i betraktningen at Odd hadde vunnet sine seks siste hjemmekamper, tydet vel det meste på en kamp uten mange scoringer.
Slik så det også ut i den første omgangen, der Odd hadde mye av spillet og var det førende laget. Men begge hadde sine farligheter, eksempelvis ved Mushaga Bakenga i fornyet toppform, Mikael Dyrestam og Tobias Heintz.
Likevel: Målløst til pause.
Odd-trener Jan Frode Nornes manet til tålmodighet og mer trafikk inn i boksen til Sarpsborg i pausen, og bare få minutter etterpå fikk han betalt. Vertene ropte på straffe også i førsteomgang, men da Elbasan Rashani giret opp og tok hurtigfila inn i feltet på en stikker, gikk han i bakken i duell med Magnar Ødegaard. Den må kunne omtales som billig, men veteran Espen Ruud var sikker som bare det og fikset 1-0-ledelse.
(Artikkelen fortsetter under):

Mener dette er soleklar straffe: - Da jeg kjenner kontakten, legger jeg meg

Ikke lenge etter kunne de fått straffe igjen, da John Kitolano ble felt innenfor feltet, uten at det ble dømt, så da var vel på et eller annet vis regnskapet i balanse, slik sett.
Og balanse ble det også i målregnskapet i det 65. minutt. Dyrestam feilet på corneren i første omgang, men denne gangen var han sikker og banket ballen i garnet, etter at Sondre Rossbach først hadde hatt en svak utboksing.
Så skjedde det mye på kort tid, med ti minutter igjen på uret. Først fikk innbytter Robert Simovic en stor sjanse og nærmest åpent mål, men klarte ikke å stokke beina til å få avsluttet, og på den påfølgende overgangen var det kontakt mellom Filip Jørgensen og Tobias Heintz, men intet gehør på bønnene om straffe hos kveldens dommer.
– Vi ville ha tre poeng i dag, og det ville vært viktig, så vi er skuffet, sier Simovic til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under):

Ruud etter straffescoring: – Vi fortjente ikke mer i dag

For Odd har ambisjoner om medalje, og kunne klatret opp i ryggen på Rosenborg på andreplass med en kamp mindre spilt. I stedet må de se langt etter de poengene, og dermed er de i øyeblikket likt med gamletrener Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga på 39 poeng, før resten av lagene spiller søndag.
Odd har en hengekamp til gode, som spilles onsdag.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57