Det er en optimistisk Kristoffer Barmen som snakker med Eurosport.no lørdag kveld etter at ansettelsen av Kåre Ingebrigtsen i Brann er et faktum.
– Det er kjempepositivt selvfølgelig. Det er godt jobbet av administrasjonen å hente en trener så fort og særlig en så merittert en som Kåre, mener han.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
10 TIMER SIDEN
– Han virker som en ålreit fyr, og det har jeg har hørt er at han er en veldig flink mann. Det blir gøy å ønske ham velkommen og se hva han kan bidra til både på kort sikt og framover.
Les også: Ble bekreftet lørdag kveld

Kan løfte enkeltspillere

På spørsmål om han regner med den velkjente ny trener-effekten i Bergen, er han krystallklar:
– En ny trener-effekt kommer uansett. Nå starter alle spillerne med blanke ark. Det er 25 mann som er heltent. Spillere stiller på trening uten både fordommer og historie. Det løfter hele treningshverdagen vår.
– Kan spillere som har skuffet denne sesongen plutselig skinne nå?
– Jeg tror absolutt at enkeltspillere kan ta et nytt steg nå. Det er klart at når det kommer en ny mann, så er det mange som blir nullstilt. Det skaper en effekt, så får vi håpe at effekten blir langvarig, sier 26-åringen.

Ble involvert gjennom ansettelsen

Nå ønsker han å starte gjenreisningen av storklubben så fort som mulig.
– For å snu en trend denne sesongen her så har vi ikke så god tid på oss, så det er viktig å komme i gang så fort som mulig.
Han kan også fortelle at ledelsen har tatt i mot innspillene spillergruppa har kommet med.
– Vi har blitt fortløpende involvert. Vi har en god dialog med både Soltvedt og Vibeke (Johannesen). De har tatt i mot våre innspill og tanker til ting. Det har gått litt på hvordan vi ønsker å framstå som fotballklubb.
Barmen er glad klubben gikk for en merittert trener som kan vise til resultater og titler.
– Det er mer optimalt med en langsiktig løsning. Nå trenger vi en som har lykkes relativt nylig. Dette er ikke en som kommer for å bevise seg selv, dette er en som bygger et lag over tid.
Se Ingebrigtsens første intervju som Brann-trener her:

Første intervju som Brann-trener: – En klubb som har alt

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38