Det er Bergens Tidende og Bergensavisen som meldte om hendelsen først.
Bamba bommet på en straffe, som han egentlig ikke skulle tatt, da det er Kristoffer Barmen som er straffeskytter.
Da han kom inn i garderoben så han de hetsende meldingene.
Eliteserien
Nedrykksrivalene peker på feller å gå i: – En stor sjanse for å bli helt
4 TIMER SIDEN
Ifølge BT og BA lå det 55 uleste meldinger på telefonen, og Bamba viste dem en melding, der det stod «fucking stupid negro» og han blir også kalt «fucking slave».
Han skal også ha fått en melding om at noen håpet at han døde av korona.
– Hadde jeg åpnet alle hadde det vært mange forferdelige meldinger. Slike folk er bare negative og vil ikke se folk lykkelige. Ingen fortjener dette, sier Bamba til BT.
Dette er langt fra den første rasismeepisoden som har vært i norsk fotball denne sesongen, og i kjølvannet av at Kristiansunds Amahl Pellegrino opplevde å bli hetset for hudfargen sin, har STOPP-kampanjen vært en del av Eliteserien.
Brann har lagt ut en uttalelse på sosiale medier, der de sier følgende: «Dette er totalt uakseptabelt og noe vi tar fullstendig avstand fra. Vi står sammen med deg, Bamba».
Det har åpenbart ikke alle fått med seg, for både Bamba og Brann-keeper Ali Ahamada sier til avisene at det ikke er uvanlig at det renner inn med stygge meldinger.
– Jeg har ikke ord. Det er helt «crazy» at det er sånn. Dette er ikke første gang. Det er ikke engang den tiende gangen heller. Det skjer hele tiden, sier spissen til BA.
De to bergensavisene pratet med Bamba etter kampen, men også lagkameratene reagerer sterkt.
– Det gjør meg jævlig trist. Det skal ikke være sånn. Det er uintelligent. Det er helt latterlig og det er så trist at vi ikke har kommet lenger, sier Håkon Opdal.
Også supporterklubben Bataljonen har gått ut og tatt et klart standpunkt mot det som har kommet frem.
Ifølge trener, Kåre Ingebrigtsen skal de diskutere i klubben hvordan de skal håndtere situasjonen og hvordan de skal gjøre det videre.
Eliteserien
Brann utestenger supporter – vurderer selv å anmelde personen etter trusler
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Lanserer «QR-drakt» med Qatar-budskap: – Penger trumfer fortsatt menneskeliv
6 TIMER SIDEN