Bamba-mål da Brann slo tilbake mot Viking: – Det der er kunst

Helene Fineide

Oppdatert 21/06/2020 klokken 22:55 GMT+2

Sist Brann vant hjemme mot Viking var tilbake i 2013, men Bamba, Koomson og Hustad sikret tre poeng til rødtrøyene.

1-0 ved Branns Daouda Bamba

Brann - Viking 3-0
OSLO/BERGEN (Eurosport.no)
– Jeg har ventet lenge på å score mitt første Eliteserie-mål, så det måtte feires, sier en glad Erlend Hustad til Eurosport etter kampen.
Lenge så det ut til å ende med poengdeling i Bergen, men hjemmelaget slo tilbake med tre lekre scoringer i andre omgang.
Det var derimot en stusselig første omgang på Brann Stadion. Hjemmelaget var passive de første tretti og lot Viking føre kampen fra start.

Snytt for straffe

I det 27. minutt ropte Viking på straffespark. Branns keeper Ahmada kom ut for å bokse enn ball og traff en Viking spiller i hodet.
Stavanger-laget var rasende på dommer, men det ble ikke dømt straffe.
– Vil si det der skulle vært en soleklar straffe til Viking, mente Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud.

Iskaldt mål av Bamba

Etter pause var det et mer etablert Brann-lag som presset høyt oppe i banen.
Barmen slo en lang ball opp i feltet i det 52. minutt. Etter litt rot fant ballen til slutt Bamba.
Spissen gjorde ingen feil og sendte ballen iskaldt over Branns keeper.
Hjemmelaget gikk i ledelsen 1-0.
– Det der er kunst av Bamba, slo Eurosports kommentator Kenneth Fredheim fast.

Koomson-mål

Ikke lenge etter er det hjemmelagets Gilbert Koomson som sender rødtrøyene i en tomålsledelse.
Ruben kristiansen løp til dødlinjen, før han la den 45 grader ut til Koomson som plasserte ballen kontrollert i mål.
– Så fort kan en fotballkamp snu, gitt, sa Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud etter 2-0 målet.

Straffe til Viking

Så får Viking straffen de ble snytt for tidligere i kampen. Også her var det Ahmada som var sentral i det Brann-keeperen klippet ned Høiland inne i 16-meteren.
Høiland tok straffesparket selv, men skyter for svakt og Ahmada redder enkelt.
Se straffesparket i videoen her:

Høiland mislykkes med Panenka-straffe: – Ser bare dumt ut

Rett før kampslutt kommer kampens siste mål. Denne gangen var det også hjemmelaget som satte den.
Erlend Hustad fikk både tid og rom, og fikk avsluttet fra 15 meter. Austbø var på ballen, men klarte ikke holde ballen ute.
Brann vinner 3-0, og står med seks poeng etter to runder spilt.

Rasende VIF-spiller krever karantene for dommeren: – Sånne dommere ødelegger norsk fotball