BERGEN (Eurosport.no):
– Jonas ler fordi han husker fjoråret!
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Daouda Bamba smiler om kapp med sola mens han fikler med mikrofonen han skal ha under trøya i det han setter seg ned i en stol farget i Branns farger på gresset på stadion. Iført Brann-overdel, en beige bukse og en gullklokke av solid størrelse er 25-åringen i det lattermilde hjørnet.
Det er i sterk kontrast til sist gang Eurosport satte seg ned for et lengre intervju med ivorianeren, som fikk konsekvenser for en den gang frustrert spiss.

– Visste målet ville komme

Fjorårets uttalelse om at laget var som «hjernevasket» under Lars Arne Nilsen falt ikke i god jord. Bamba ble vraket til Brann-troppen i den påfølgende kampen mot Molde, og spissen måtte be om unnskyldning.
– Er du nervøs før et nytt intervju?
– Ha ha, nei det går fint, jeg husker fjoråret, men det går fint. Vi husker alle hva som skjedde.
Under ny trener smiler derimot livet til ivorianeren, som mot Stabæk endelig scoret etter elleve målløse kamper.
– Humøret mitt er bra. Jeg så fram til å få et mål, men jeg stresset ikke så mye med det. Jeg visste det ville komme fordi jeg hadde noen gode kamper selv om jeg ikke scoret. Som spiss vil du alltid score, særlig når du går en lang periode uten. Det er kjedelig, men jeg er glad for at jeg fikk det målet, sier han til Eurosport.
Se intervjuet med Bamba her. Enkelte bilder i reportasjen med tillatelse fra Viasat. Saken fortsetter under:

Stort Bamba-intervju: – Han har vært veldig positiv til meg, så jeg ville takke ham

Ville takke Ingebrigtsen

Etter scoringen, som kom godt inn i overtida på kampen løp han rett bort til Kåre Ingebrigtsen og ga ham en god, varm klem.
– Det var en god klem, he he. Jeg løp rett til treneren fordi han har vært veldig positiv til meg, så jeg ville takke ham. Det hjelper meg til å spille bra, som jeg har gjort siden han kom. Jeg er veldig glad for det.
– Fra dag én sa han, du bør skyte ofte for å få følelsen av å score mål. Jeg har gjort det tidligere også, av og til, men siden han kom inn har han fått meg til å gjøre det mye. Han vet hva han snakker om, og det tok ikke lang tid før jeg fikk målet mot Stabæk – så det er positivt.
Ingebrigtsen er tindrende klar på hvor avgjørende det er å få i gang Bamba, og at det derfor ble ekstra emosjonelt da målet satt mot Stabæk – etter elleve målløse opptredener.
– Det tror jeg det var for oss alle. Vi vet at det er viktig for oss å få i gang Daouda, for han har et enormt potensiale til å score masse mål. Det er viktig for laget, det så vi på måten alle sammen ble glade for den scoringen. Vi har jobbet i 14 dager veldig mye med å senke skuldrene og sette mange avslutninger i mål, sier Ingebrigtsen til Eurosport fredag ettermiddag.
Og følger opp:
– Han har tatt mye på sine skuldre, langt mer enn det som har vært nødvendig. Så jeg tror det var en lettelse og enorm glede for alle med Brann-hjerte.

Spille 90 minutter

Bamba legger ikke skjul på at trenerbyttet har gjort underverker for selvtilliten hans
– I korte trekk har han sagt: «Ikke bekymre deg, du kommer til å spille. Ikke stress, målene vil komme, du er en god fotballspiller». Mot Stabæk kunne jeg vært tatt ut lenge før, etter 75-80 minutter for eksempel, men han lot meg bli på banen og til slutt fikk jeg målet, så for en spiss gir det deg en god følelse.
Under Lars Arne Nilsen ble Bamba ofte byttet ut til fordel for Erlend Hustad de siste minuttene. For Ingebrigtsen er det et poeng at Bamba skal få stå distansen hver kamp.
– Han hadde nok spilt helt til han scoret. Vi må være med og bygge opp selvtilliten hans, han er veldig godt trent så han har den samme spruten i spurtene enten det er 17. eller 92. minutt, det så vi da han sprang fra alle. Det finnes ikke noe problem med kapasiteten hans, og for han er det viktig å spille 90-minuttere.

Spille på innstinkter

Etter kampen mot Stabæk uttalte Bamba at han er nødt til å spille etter sine instinkter for å være på sitt beste. Det skal han og Gilbert Koomson få lov til, men det er en balansegang, forteller Ingebrigtsen.
– Det er en utfordring, det er det. Men kan ikke de fortelle oss hva instinktene deres i hovedsak går ut på og hvor de ønsker å ha ballen? Så blir det ganske forutsigbart for oss andre. De skal få lov til å gjøre det dem vil, men vi prøver å gi dem ballen, men da må de være der vi ønsker å gi dem det: Det er der det er farligst, beskriver trønderen.
Samtidig mener han oppskriften i bunn og grunn er ganske så enkel.
– Det er det som er med offensiv fotball, inngangen til kamper og relasjoner, de har vært vant til andre beskjeder. Det er en langsiktig vei å gå og vi skal jobbe masse med det, men jeg føler vi er på rett vei. Når det sitter ser det veldig bra ut og når det ikke sitter ser det ikke så bra ut.
Det er et språk Bamba sier han forstår.
– Vi jobber alle med å passe inn i laget og den nye trenerens kampplan. Jeg spiller som jeg føler, men jeg prøver også å passe inn i laget slik han vil – så jeg prøver begge deler. Forskjellen er at jeg vet vi skal spille offensiv, fin fotball. Vi vil angripe og score mål og for en spiss er det selvsagt godt å vite det, forteller Bamba.
Fikk du med deg denne? Saken fortsetter under:

Skeptisk til Brann-profilens rolle: – Synes ikke han passer inn i Kåres stil

Lære av Aguero

For å peile 25-åringen inn på sporet han ønsker har Kåre Ingebrigtsen hentet fram videoer av en superspiss i trønderens engelske favorittklubb.
– Det var video av hvordan Sergio Aguero scorer mål. Han vil at spissen hans skal spille på den måten, så han viste meg video av bevegelsesmønsteret hans i 16-meteren. Jeg vet ikke om vi skal spille som Manchester City, men det var video av den type spiss Aguero er og måten han han beveger seg på i boksen og den slags, forklarer han.
Ingebrigtsen understreker at dette langt fra er første gang han jobber intensivt med en spiss for å få ut sitt makspotensial. Den tidligere Rosenborg-treneren sammenligner «prosjekt Bamba» med tidligere toppspisser han har fått over 15 mål i Eliteserien.
– Det er samme utfordringer, enten det er Søderlund, Gytkjær eller Bendtner du snakker om. Som spiss har du ti lagkamerater som skal ordne målsjanser til deg og hvis du ikke er foran mål når ballen kommer... det å få dem til å stå i ro og ikke være med så mye i spillet er en vanskelig affære altså. Det tror jeg var enklere før, fiirer den tidligere landslagsspilleren.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58