Bamba-dobbel i Stockholm: – Vi får noen fine svar

Helene Fineide

Oppdatert 15/02/2020 klokken 17:40 GMT+1

Det ble målshow på Tele 2-arena, da Brann møtte den regjerende svenske seriemesteren til treningskamp.

Daouda Bamba

En sykdoms- og skadepreget Brann-tropp reiste til Stockholm, hvor det svenske topplaget Djurgården ventet. Over 6000 tilskuere hadde møtt opp for å se det norsk-svenske oppgjøret, hvor Brann fikk en drømmestart etter bare tre minutter.
Etter et flott innlegg fra høyresiden, headet Bamba ballen i mål. Djurgårdens norske keeperdebutant, Erland Tangvik, hadde ingen mulighet til å redde.
Etter 24 minutter er Bamba på ballen igjen. Et perfekt angrep av Brann, der Djurgården ga rødtrøyene mye rom på sidene. Bamba satte ballen mellom beina på Tangvik. Det var Bamba-dobbel etter bare 25 minutter.
Etter 30 minutter spilt var det svenskene som fikk sjansen fremfor mål. Emir Kujovic reduserte iskaldt. Branns målvakt Håkon Opdal fikk fingrene såvidt på ballen, men ballen gikk i mål og det sto 1-2 på Tele 2-arena.
Like før pause kom første omgangs siste mål. Bamba forsøkte på skudd, men Tangvik bokset den ut i retur. Der sto Gilbert Koomson som satte inn Branns tredje mål. Det var en solid levert første omgang av Lars Arne Nilsens menn.

Tung debut

Derimot var det langt fra noen drømmedebut for Djurgårdens Erland Tangvik, som signerte en ettårskontrakt med det svenske laget bare timer før kampstart. Djurgårdens andre norske keeper, Per Kristian Bråtveit, sa til Eurosport i pausen at han trodde Tangvik hadde det tøft i debuten.
– De to første målene er helt umulige for han å ta, og så er han litt uheldig på det siste målet der. Skulle ønske han fikk noen flere redninger, for å få opp selvtilitten. Det er nok tøft og bare bli kastet ut i det, sa Bråtveit, som for tiden er ute med en håndskade.

Suveren seier

I andre omgang tok Djurgården mer kontroll på spillet. Men etter 60 minutter scoret Brann igjen. Denne gangen var det 22 år gamle Marcus Mehnert, som hadde en praktfull avsluttning på mål. Det sto da 4-1 til Brann.
Det blir ingen flere mål i kampen på Tele 2-arena, og Brann vinner suverent 4-1 over Djurgården. Dette var Lars Arne Nilsen godt fornøyd med.
– Vi spiller en god kamp, og får noen veldig fine svar i dag. Vi får også opp noen ungutter som imponerer veldig, sier Nilsen til Eurosport etter kampslutt.

Øvrige treningskamper

Lørdag tok Stabæk i mot Hamkam til treningskamp. Kampen startet ikke i hjemmelagets favør, da HamKam scoret etter bare noen få minutter spilt på Nadderud. Men Stabæk slo tilbake, og etter en halvtime sørget Oliver Edvardsen for utligning. Deretter kunne 19 år gamle Hugo Vetlesen notere seg to fantastiske mål. Det ble til slutt 3-1 seier til Stabæk.

Marerittstart

Sosha Makani fikk en tøff start på sitt andre opphold i Mjøndalen. Han spilte første omgang i treningskampen mot Lillestrøm, og hjemmelaget puttet hele fire baller forbi målvakten i hans første kamp etter å ha signert for klubben tidligere i uken.
Ebyie Moses (2), Fredrik Krogstad, Thomas Lehne Olsen og Simen Bakken scoret målene for LSK i 5-1-seieren, mens Sondre Liseth hindret at Eliteserie-laget dro hjem uten nettkjenning.
– Vi ble litt bedre etter hvert, men dette var en tankevekker, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Drammens Tidende.

Sikret seier

Sandefjord slo Arendal 1-0 etter scoring av Georg Gibson.
– Jeg takker Gud for målet, og er glad på hele lagets vegne. Vi jobber bra og slår tilbake etter noen resultater i det siste som vi ikke var fornøyd med, sier George Gibson til SFTV.

Kastrati etter hat trick: – Jævlig sexy