Bakenga-dobbel da medaljejagende Odd banket Viking

Helene Fineide

Oppdatert 04/11/2020 klokken 22:01 GMT+1

Jan Frode Nornes menn serverte lekker angrepsfotball i solid seier over gjestene fra Stavanger.

Mushaga Bakenga

Odd-Viking 3-0
– Vi spiller bra angrepsfotball, og vi er så nære å skape og score enda mer. Det synes jeg nesten vi hadde fortjent i dag, sier en fornøyd Nornes til Eurosport etter kampen.
– Det her er nesten årsbeste. Det er nesten 90 minutter som er på toppnivå så dette lover godt for sluttspurten.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Jan Frode Nornes her:

Mener laget spilte årsbeste i solid seier: – Lover godt for sluttspurten

Viking måtte reise tomhendte tilbake til Rogaland, mens Odd hentet inn helgens motstander Vålerenga på tabellen og meldte seg for alvor på i kampen om medalje.
Onsdagens kamp skulle egentlig blitt spilt tidligere i høst, men måtte utsettes da Vikings Veton Berisha fikk påvist korona og hele spillergruppa måtte i karantene.

Bakenga-dobbel

Hjemmelaget ledet fortjent til pause etter et nydelig Odd-angrep halvveis ut i første omgang.
Elba Rashani med en smart pasning til Josh Kitolano, som deretter serverte en målfarlig Mushaga Bakenga i boksen. Odds nummer 9 styrte rolig inn ledermålet og det sto 1-0 på Skagerak Arena.
Samme mann doblet senere ledelsen etter pause. Også denne gangen etter et fantastisk angrep signert Rashani-Kitolano-Bakenga.
Saken fortsetter under videoen. Se Vikings Kristoffer Løkberg rose kamerat Mushaga Bakenga etter målene:

Roser kameraten etter braktapet: – Han fortjener det virkelig

Kitolano satte punktum

Angrepene fra Odd kom som perler på en snor, og hjemmelaget skapte flere store farligheter gjennom hele kampen.
Og like før timen spilt kom kampens tredje og siste nettkjenning. Denne gangen var det Vladimir Rodic som spilte gjennom til Josh Kitolano, som på vakkert vis bredsidet inn 3-0 fra 16 meter.