Tirsdag meldte TV 2 at Hareide skal ha takket nei til RBK-jobben. Til Eurosport sier Hareide – slik han gjorde til VG allerede for en måned siden – at helsesituasjonen uansett ikke gjør ham i stand til å trene et lag nå.
– Da det var spekulert i det tidligere sa jeg fra med en gang at jeg var nylig operert i et kne. Så jeg må bare trene og få orden på kneet mitt igjen. Det har jeg sagt før og det er samme tilstand nå. Fotballtrener kan jeg ikke være nå, sier Hareide til Eurosport.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Han har skiftet ut et kne og legene har gitt ham klare anbefalinger. Det går i trening og mye sykling. I et visst tempo frem til 1. august, og så helst intensivere det arbeidet etterpå.
– Men jeg må kjenne litt på det selv, og det har for så vidt gått okei, men det er litt opp og ned. Det hindrer bevegelsesfriheten min, så jeg må styrke opp muskulaturen. Men jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta, jeg har aldri skiftet et kne før, så det er en ny tilværelse for meg også, sier han med et smil, og legger til:
– Men jeg må være forsiktig, jeg har hatt trøbbel med det lenge. Nå må jeg ta det på alvor slik at det kan bli helt bra.
Han hadde stor suksess med Danmark. I 2018 ledet han laget til åttedelsfinale i VM i Russland, og de kvalifiserte seg også til EM som skulle vært spilt i sommer. Likevel ble ikke 66-åringen tilbudt å forlenge avtalen hans som løp ut sommeren 2020.
– Hva ønsker du selv helst, da, på sikt, å trene et klubblag, et landslag eller ha fri?
– Det er litt ja, takk, begge deler. Situasjonen er helt åpen. Å jobbe med fotball i TV-sammenheng har jeg også en mulighet til å gjøre. Jeg har ikke tenkt så mye på det, annet enn at jeg først må bli frisk. Det er uvant for meg å ikke være i aksjon, jeg har holdt på med dette i mange år, så det er en tilvenning også å kunne ta det helt med ro og ha frihet. Det er uvant. Jeg må nesten vente og ta det litt på dagsformen, tror jeg, sier Hareide.
Eurosport-ekspert Joacim Jonsson sliter med å se andre riktige kandidater til en så stor jobb som trenerposten i RBK faktisk er i Norge.
– Nå får jeg sikkert de fleste norske trenere på nakken, men jeg kan egentlig ikke se noen andre enn Åge Hareide og Ståle Solbakken som har ryggrad til å tåle det presset, fra alle som vil ha en mening om Rosenborg. Men Solbakken vil vel ikke ta i den jobben med tang, engang, så da er det egentlig bare Hareide jeg ser, sier han i tirsdagens utgave av podcasten Indre Bane.
Samtidig mente Eursoport-kommentator Asbjørn Myhre at han ikke helt kunne se for seg hvorfor Hareide skulle ønske å ta den jobben nå.
– Han kan helt sikkert få en landslagsjobb et eller annet, om det er Bahrain eller Tunisia eller hva det måtte være, som sikkert er flere ganger over den lønnen Rosenborg kan tilby. Så kan han være resten av tiden hjemme og pleie familien og fiske og kose seg, mente Myhre som dermed tvilte på at den tidligere Norge-sjefen ville bli å se i sjefsstolen på Lerkendal nå.
Ifølge Hareide selv har det ikke vært tema.
– Har det vært noen direkte kontakt med Rosenborg angående en mulig trenerjobb?
– Jeg kjenner mange folk i Trondheim, og snakker med mange, men det har ikke vært noen formell kontakt, nei.
– Er det aktuelt med en klubb i Norge igjen på sikt, og da spesielt Rosenborg?
– Jeg vet ikke, det blir hypotetisk. Det er klart at Rosenborg er en stor klubb. De har ressurser og det finnes gode muligheter i den klubben. Men det er vanskelig å spekulere i noe som helst. De har en vikarierende trener inne, som gjør det godt.
Den tidligere danske landslagssjefen følger naturligvis godt med på hva som skjer i Norge og Eliteserien, men ønsker ikke mene så mye om ståa på Lerkendal.
– Nei, det har jeg ikke noe spesielt behov for å gjøre. Jeg følger med på norsk fotball, og det er en vanskelig tid for alle lag, kanskje med unntak av Bodø/Glimt og Molde som spiller godt. Det er en uvant atmosfære, og det spilles for tomme tribuner og trenes nesten ikke fordi det er kort tid mellom kampene. Det er vanskelig å være fotballtrener nå.
Så du denne?

Utroper ligaens største talenter: – Eliteseriens beste keeper

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51