Foreløpig er Eliteserie-starten satt til 23. mai, men Norges Fotballforbund er klare på at den datoen er langt fra endelig.
– Nei, overhodet ikke. Datoene kan skyves på, det er klart, sier Nils Fisketjønn, direktør for NFFs konkurranseavdeling, i podkasten «Podball».
Torsdag gikk Helsedirektoratet ut og hevdet at det var sannsynlig at Eliteserien ville følge i fotsporene til den internasjonale fotballen, som er utsatt til etter sommeren.
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
I GÅR PÅ 20:43
Men forbundet forholder seg fortsatt til den opprinnelige planen.
– Det er vanskelig å si noe konkret om det nå. Staten kommer med et nytt beslutningspunkt 8. april, da vet vi noe mer. Foreløpig forholder vi oss til 23. mai, men holder åpent for eventuelle nye scenarioer, sier Fisketjønn.

Åpner for tomme tribuner

Dag-Eilev Fagermo er en av de som har gått ut og etterlyst en tidligst mulig seriestart, selv om det vil bety tomme tribuner. Det kan fort bli en realitet, ifølge Fisketjønn.
– Det vi alle ønsker er jo selvfølgelig å starte opp igjen med tilskuere på kampene. Men realiteten er at vi må være forberedt på å starte uten tilskuere.
Men det er ikke nødvendigvis alle som ønsker et slikt scenario. Med 16 Eliteserie-klubber vil det naturligvis være motstridende interesser, noe man også har sett i forbindelse med situasjonen rundt permitteringer.
– Så langt synes jeg klubbene har vært oppsiktsvekkende enige i mye. Men det går typisk et skille, for eksempel mellom de som skal ut i Europa og ikke, sier Fisketjønn.

Europa-komplikasjoner

For det er ifølge NFF få som tror det er realistisk å komme i gang med kvaliken til Europa til oppsatt dato, som i dag er 10. juli.
– Kvaliken kan fort strekke seg inn i august/september, noe som isåfall betyr at man skyver gruppespillet til å starte i oktober, sier Fisketjønn.
Det kan med andre ord by på utfordringer for klubber som Rosenborg, Molde og Glimt, som alle har et allerede komprimert hjemlig kampprogram.
For OBOS-ligaen vil dette imidlertid ikke være noe tema.
– Angående OBOS så har vi mange datoer tilgjengelig da ingen lag skal ut i Europa. Det er mange midtuke-datoer å spille på, så utfordringene vil være langt færre der.
Han skryter også av dialogen med klubbene i både Eliteserien og OBOS-ligaen i denne tøffe perioden.
– Jeg opplever den som veldig, veldig god. Vi satte tidlig ned en gruppe fra NTF, NFF og rettighetshaver, noe som har fungert godt så langt.

Indre bane i karantene: Slik blir Godset-framtiden uten Drammenspatriotene

Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
I GÅR PÅ 19:16
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
I GÅR PÅ 19:14