Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 11/09/2021 klokken 22:09 GMT+2

Nå har han scoret i fire kamper på rad, Aune Heggebø. Og det både viktigste og vakreste var nok 3-2-målet han ble matchvinner med på Åråsen, da han tok med seg ballen fra egen halvdel og sendte Brann forbi Stabæk.

Aune Heggebø

Lillestrøm - Brann 2-3
For måten Heggebø avgjorde kampen på var av det spesielle slaget, da Brann trengte det som mest.
Det skjedde også i en kamp som bølget frem og tilbake.
– En helt rå opplevelse. Det var en blanding mellom Braut Haaland og Gerrard. En leder som står frem når vi trenger det som mest. Det ga frysninger. Drivet og lederegenskaper, sier lagkamerat Sivert Heltne Nilsen om Heggebøs scoring.
Hjemmelaget spilte seg til en kjempesjanse allerede etter få minutter, da Lehne Olsen etter et godt forarbeid serverte Espen Garnås. Midtstopperens avslutning gikk langt over målet til keeperdebutant Lennart Grill.
Et nytt skremmeskudd leverte LSK da Gjermund Åsen spilte gjennom toppscorer Lehne Olsen som satte kula i garnet, men flagget var korrekt oppe for offside.
Like etterpå måtte keeperdebutanten i den andre enden, Knut-André Skjærstein som står fordi Mads Hedenstad Christiansen er ute med brudd i hånda, i aksjon. Bare en god redning hindret Brann-jubel da en annen debutant, danske Japhet Sery Larsen, avsluttet godt etter en dødball.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Brann med viktig seier på Åråsen – 20-åring den store helten

Ga svar på tiltale

Tabelljumbo Brann har 10 poeng på 17 kamper, og spilte virkelig med kniven på strupen etter lagets dårligste poengfangst etter så mange runder noen gang i øverste divisjon. Ingen lag har berget plassen i Eliteserien med 10 poeng eller mindre etter 18 spilte kamper etter at det ble tre poeng for seier i øverste divisjon.
Derfor smakte det nok svært så godt for Eirik Horneland, som faktisk aldri har tapt mot Lillestrøm (3-4-0), da Robert Taylor i sin kamp nummer 100 i Eliteserien styrte inn ledermålet etter klabb og babb i bakre LSK-rekker i det 17. minutt.
Petter Strand kunne også doblet ledelsen en stund senere, men nok en gang viste Skjærstein hvorfor klubben hentet ham fra KFUM i sommer. Det samme gjorde Grill i motsatt bur, da han med en flott redning hindret Åsen å finne krysset oppe ved bortre stolpe.
– Det var en god omgang, men vi må score på sjansene våre. Til slutt får de målet hvis vi spiller slik, sa Taylor til Discovery i pausen.
(Artikkelen fortsetter under):

Heggebø med drømmescoring: Tar med seg ballen fra egen halvdel

Den andre økta startet med litt temperatur, som da LSK-trener Geir Bakke styrtet frem til sidelinjen og ga svært tydelig uttrykk for hva han mente om at Sivert Heltne Nilsen gikk i bakken og ble liggende etter en duell han ikke mente var all verden.
Og så da Skjærstein var svært nær å bli husket for debuten med negativt fortegn, da han fomlet ballen forbi seg og akkurat rakk å fange den igjen før den passerte målstreken.
Rett før timen var spilt smalt det imidlertid i den andre enden. Espen Garnås steg til værs på en Kaan Kairinen-corner og stanget inn utligningen, med sitt første mål i Eliteserien etter overgangen fra Ull/Kisa for et år siden.
– Nå er spørsmålet: Hva skjer med Brann-laget, utbrøt Discovery-ekspert Bengt Eriksen.
Svaret: De tok et steg frem ved Sery Larsen som dro av en mann og fant Sivert Heltne Nilsen. Han fant etter hvert Aune Heggebø som spilte videre til Bård Finne akkurat på offsidegrensen. Alene med Skjærstein gjorde han ingen feil og fikset ny ledelse med sitt første mål etter returen til Brann.
Men er det en mann man aldri må la få gå opp nærmest alene foran mål denne sesongen, er det Thomas Lehne Olsen. Mellom Sery Larsen og Pallesen Knudsen fikk han heade, og ballen gikk i en høy, høy bue over Grill i Brann-buret og inn i nettet.

– Rødlakkert stormpanservogn

Bare tre minutter senere oste det så mye vilje til å vinne av Aune Heggebø, da han tok med seg ballen fra midtstreken og fosset gjennom det gule havet av LSK-spillere, og sikret Brann-ledelsen enda en gang. 3-2 i en heidundrende fotballkamp med kvarteret igjen på uret.
20-åringen har nå mål i fire strake for Brann.
– Han er som en rødlakkert stormpanservogn nå, Aune Heggebø, utbrøt kommentator Asbjørn Myhre til reprisen av drømmemålet.

Heltne Nilsen: – En blanding av Braut Haaland og Gerrard

En glad og lettet Brann-trener Eirik Horneland mener seieren først og fremst gir tro på det de holder på med, og roste også målet til unggutten.
– Jeg vet ikke om det var en nytelse å se på, men det var en kraft og en energi i det som bare Aune Heggebø har, sa Horneland til Discovery.
Mot slutten av kampen jaktet Lillestrøm utligningen, og fikk en stor sjanse ved innbytter Pål Andre Helland, men det ble ikke mer hjemmejubel på Åråsen.
– Å tape fotballkamper er den verste følelsen jeg har. Jeg er veldig skuffet. Det var en dårlig kamp av oss og Brann var litt bedre enn oss i det meste, mener Lehne Olsen.
Med Vikings seier over Stabæk, går Brann også forbi bæringene på målforskjell. Dermed ligger tre lag likt med 13 poeng i bunnen, før Mjøndalens bortekamp mot Molde søndag.