KRISTIANSUND (Eurosport.no):
Mange hevet øyebrynene da Amin Askar valgte å avslutte sitt opphold i Sarpsborg, få mil fra hjembyen Moss, for å signere en ettårskontrakt med Kristiansund BK i vinter.
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
19 TIMER SIDEN

Ble bekymret

Overfor Eurosport utdyper den tidligere Brann- og Fredrikstad-spilleren den viktigste årsaken til at han ville prøve lykken på Nord-Vestlandet på senhøsten av karrieren sin.
– Christian Michelsen. Vi spilte sammen i 2004-06 i Moss, da jeg kom opp fra juniorlaget. Jeg var unggutt, han var kaptein. Vi har hatt et godt forhold hele veien siden. Jeg hadde ikke flyttet opp hit hvis det ikke var for Christian, så jeg var veldig bekymret da det var snakk om at Vålerenga skulle få ny trener. For jeg hadde ikke satt meg på flyet opp hit hvis han hadde dratt dit, forklarer Askar.
Før Dag-Eilev Fagermo signerte for Oslo-klubben ble en rekke profilerte trenernavn koblet til VIF, men Michelsen var ikke blant dem som ble nevnt hyppigst. Likevel hadde mossingen hørt rykter han ikke likte.
– Jeg hørte det var snakk om at han var et alternativ. I fotballmiljøet så er det ofte sånn at man hører ting og tang før det er på nyhetene. Så man blir ofte litt ekstra pessimist eller bekymret når det er noe man helst ikke vil skal skje. Fotballfamilien er ikke så stor.

Forlot familien

Muligheten for at Michelsen skulle forsvinne, kort tid etter at han selv hadde satt seg på flyet til Kristiansund, gjorde Askar nervøs.
– Ja, veldig, veldig, veldig. Jeg pratet mye med ham i forkant av at jeg signerte og jeg fikk en god følelse. Å flytte vekk fra familien skulle mye til, men med Michelsen var det okei. Jeg snakket mye med Flamur også i vinter. Det er viktig for meg at Michelsen og Flamur blir, sier Askar.
Den allsidige spilleren, som er hentet til KBK primært for å spille kant, har to barn og frue hjemme i Moss. De har blitt boende i hjembyen.
– Jeg savner dem veldig og har fått en fin kaffekopp med bilde av familien, og vi er mye på Facetime. Men samtidig så er jeg glad for å få litt tid til å gjøre akkurat det jeg skal.
– Som Eliteserien Fantasy? spør Eurosport – Askar er velkjent for sin iver på Fantasy-spill.
– Hehe, fantasy ja... og ikke minst treningene, kampene, jeg får sovet akkurat så mye jeg vil og trent ekstra når det passer. Så det er oppsiden.
Saken fortsetter under videoen:

Lystig KBK-duo med klare meldinger til RBK-Åsen og Fagermo

Skjemmes bort av Kastrati

I Kristiansund er han blitt lagkompis med Flamur Kastrati for første gang i karrieren. De to har kjent hverandre i lange tider, helt siden de ble introdusert for hverandre i futsal- og fotballturneringer for mange år siden.
Kastrati bor i byen med sine to små barn og hustru.
– Familien til Flamur tar vare på meg, jeg er hos dem og spiser middag og ser Premier League. Så jeg er veldig bortskjemt om dagen.
Oslo-gutten innrømmer glatt at han gjorde det han kunne for å få Askar til den gamle klippfiskbyen på vestlandet.
– Ja, jeg gjorde jo det da. Selvfølgelig. Vi er jo ute etter å forsterke troppen vår og når et sånt navn kommer på banen, som har levert så bra i så mange år på høyeste nivå i Norge, så er det logisk at min stemme også skal hjelpe til. Det sier seg selv. At han kom til oss har hevet både treningskvaliteten og ikke minst det sosiale i garderoben, sier Kastrati.

Ivrigste i flokken

Påtrykk fra Kastrati eller ei, for trener Christian Michelsen var det en enkel avgjørelse å hente inn Askar. For KBK har mistet erfaring i Amidou Diop og Torgill Gjertsen i vinter, og de fleste som har kommet inn er yngre, mer ubeskrevne blad.
Da var det fint å komplementere med 365 førstelagskamper for Moss, Fredrikstad, Brann og Sarpsborg 08.
– Han kan vi vel si at har litt erfaring, konstaterer Michelsen.
Da bryter assistent Magne Hoseth inn:
– Jeg tenkte jeg skulle si noe i stad, her sitter Christian og snakker om alle talentene vi har hentet inn, Amin er jo bare 34 år, men jeg tenkte «la han bare holde på», flirer Hoseth.
– Det artige med Amin er at han nesten er den ivrigste i flokken. Han har lyst til å holde koken i mange år framover. Han er en kjemperessurs og en potet, han kan vi bruke både på kant, som spiss og som back. Og indreløper har vi også snakket om han som, oppsummerer Michelsen.
Sett denne?

Konradsen med klar målsetting for 2020-sesongen

Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
I GÅR PÅ 13:18
Eliteserien
Trosser kapteinen: – Han kapper av meg hodet om jeg svarer feil, men ...
I GÅR PÅ 13:14