• Se Barcelona og Real Madrid i den spanske supercupen, onsdag og torsdag på Discovery+ - sikre deg tilgang her!

Det bekrefter Kristiansund på sine hjemmesider, klubben som nå henter Kartum fra Stjørdals/Blink etter å ha fulgt spilleren i lengre tid.

Eliteserien
Stabæk-sportssjefen letter på sløret: Vil hente tilbake to kjenninger
14 TIMER SIDEN

– KBK virker som en veldig bra klubb der jeg kan fortsette å utvikle meg som spiller. Jeg håper og tror jeg kan komme inn å bidra. Det er en klubb som tar stadig nye steg, og dette har jeg lyst til å være en del av. Jeg har også fått med meg at Kristiansund er en ordentlig fotballby, og jeg gleder meg til å spille foran et fullsatt stadion når det blir tillatt, sier Kartum.

25-åringen har signert en treårskontrakt med KBK. Nyheten kommer dagen etter at både Stjørdalens Blad og Tidens Krav. meldte at Kartum kun var en medisinsk sjekk unna Eliteserie-klubben.

Midtbanestrategen ble av NTB kåret til årets spiller i OBOS-ligaen i 2020, og har vært en ettertraktet mann etter å ha fått sitt store gjennombrudd med 14 målpoeng for nyopprykkede Blink.

– Vi får en duellsterk midtbanespiller med et strålende venstrebein. I sin første sesong i OBOS bidro han med et tosifret antall målpoeng. Sander vil passe godt inn i vår spillestil. Hans kreativitet og evne til å finne medspillere vil gjøre oss enda mer uforutsigbar i angrepsspillet, sier sportslig leder i KBK, Terje Wiik.

Tidligere i høst ble det klart at KBK hentet Snorre Strand Nilsen fra Raufoss. Nå har klubben skaffet seg ytterligere en profil fra fjoråres OBOS-liga.

På spørsmål fra Tidens Krav om hva som er indreløperens kvaliteter, svarer Kartum slik:

– Jeg har god løpskapasitet. Jeg er duellsterk og en ballvinner. I tillegg vil jeg si at jeg er kreativ og bidrar med scoringer og målgivende pasninger.

Kristiansund endte på 5. plass i fjorårets eliteserie, fire poeng bak Rosenborg. Blink reddet på sin side plassen i OBOS-ligaen etter kvalik-seieren over Asker.

Få et eksklusivt innblikk i KBK: – Det er sterkt

Eliteserien
Mandag starter oppkjøringen – vet enda ikke om toppscoreren blir med
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Gjør helomvending etter to trøblete sesonger: Fortsetter i Molde
20 TIMER SIDEN