Etter det Eurosport erfarer åpnes det nå opp for treningskamper, men maksimalt fem kamper pr. klubb.
De siste ukene er en rekke planlagte og avtale treningskamper blitt avlyst.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
5. februar ba Norges Fotballforbund toppklubbene om ikke å spille treningskamper før 17. februar. Da ble treningskampstansen forskjøvet, etter å i utgangspunktet ha vært satt til 7. februar.
Tre lag som har vært eller skal ut i Europa har fått unntak. Det var Molde og LSK og Vålerengas kvinnelag.
Flere klubber har løst det med å spille internkamper, der stallen deles opp i to. Blant annet Viking har gjort det seneste fredag, og i dag spilte Lillestrøm den andre av denne typen.
Opplysningene ble senere bekreftet, i en oppdatering av treningsprotkollen på Norges Fotballforbunds nettsider. Under vedlegg 3: Treningskamper heter det at kravene i treningsprotokollen gjelder for treningskamper så langt de passer.
I tillegg er det flere krav.
– Treningskamper før seriespill er helt nødvendig av medisinske og sportslige hensyn, men klubbene bør dette året holde antall treningskamper på et minimum, maksimalt fem per klubb.
– Alle reiser må skje på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Laget skal i størst mulig grad skjermes fra andre under reisen, og bytte av transportsmiddel underveis skal unngås.
Klubbene bes om å tilstrebe å unngå lange reiseavstander og reiser til områder med «særlig høyt tiltaksnivå», sørge for at kun personer som er nødvendige for avvikling får tilgang til feltet og holde det totalte antallet mennesker til stede lavest mulig og ikke over 60.
Det er seks helger igjen til seriestart.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51