Fotball
Eliteserien

Åpner for at klubbene kan søke om alkoholsalg – nærmer seg pyro-løsning

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Lerkendal

Foto: Scanpix

AvStein-Erik Stormoen
26/02/2020 på 10:37 | Oppdatert 26/02/2020 på 10:37

Tidligere var det et absolutt forbud i reglementet. Men fra kommende sesong åpner Norges Fotballforbund opp for et regulert alkoholsalg i norsk fotball.

  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen, med eller uten alkohol, på Dplay - sikre deg tilgang her!

Dette vil innebære at klubbene kan søke om skjenkebevilling – og dermed selge alkohol fra lovlige utsalgssteder før kamp, i pausen og etter kamp.

Eliteserien

Spissmakkerene om å dele plassen: – Han skaper mye for meg

FOR EIN TIME SIDAN

Noen klubber har ordninger for dette for VIP-avdelinger i dag, men de nye planene vil være noe mer liberale, selv om man fortsatt lener seg på Norges Idrettsforbunds (NIF) retningslinjer og derfor ikke vil tillate alkohol på tribunene under kamp.

– Det man har foreslått er at man skal bruke NIF sine retningslinjer og implementere disse. Det betyr ikke alkohol på tribuner, dette tillates ikke i retningslinjene, men vi sier at hvis klubber søker om skjenkebevilling lokalt, så skal ikke NFF nekte klubbene å selge alkohol på egnede steder, så lenge det er innenfor lokale lover og regler, sier Rune Nordhaug, seksjonsleder klubbstøtte, i NFF til Eurosport.

Han presiserer:

– Du får ikke ha alkohol på tribuner, for det vil fortsatt være ulovlig. Men hvor klubbene eventuelt skal ha et skjenkested, vil være opp til lokale tillatelser. Vi vil ikke legge oss borti det. Da vil det selvfølgelig være aldersgrense og vakter og alle de tingene som skal være på plass for å kunne inneha en skjenkebevilling, men det lar vi være opp til de lokale.

– Så en oppmykning vil være et riktig ord?

– Det vil være en oppmykning med tanke på hva som stod før. Da var det litt strengere formulert. Endringsforslaget har vi gjort basert på tilbakemeldinger fra supportere og klubber, og sagt at det er opp til klubber å innhente tillatelse. Men vi lener oss fortsatt på NIFs overordnede retningslinjer, som sagt. Nå vil det være opp til klubben om de skal ha en alkoholservering eller pub i nærheten av stadionområdet, eller ikke.

En annen diskusjon som bokstavelig talt tok fyr i fjor høst, var pyrodebatten. I november ble det invitert til en felles dialog, i en gruppe bestående av representanter fra Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball, Norsk Supporterallianse, ledere i toppklubber og supporterkoordinater i enkelte klubber.

– Når det gjelder den saken har vi den gruppa som har diskutert blant annet dette. Supporterne ønsker som kjent å bruke pyroteknikk for å skape stemning på stadion, og vi i NFF vil sammen med de andre forsøke å legge til rette for en trygg og sikker måte å gjennomføre det på, og finne ut hvordan vi praktisk og ideelt kan håndtere det.

– Der jobber vi med et dokument som vi håper skal være klart i løpet av mars, slik at vi har tid til å forberede oss til sesong. Det er god dialog og mye takhøyde i gruppen, sier Nordhaug.

Husker du denne debatten i fjor?

NFF møtte supporter til debatt – ble konfrontert med påstander om sabotasje

00:15:04

Eliteserien

Eliteserie-klubb har søkt om å få slippe inn flere tilskuere – håper på minst 2500 i august

FOR 19 TIMAR SIDAN
Eliteserien

Nøkkelspiller usikker, mens duo kan være tilbake – dette er status i RBK-leiren

FOR 21 TIMAR SIDAN
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen