Dette vil innebære at klubbene kan søke om skjenkebevilling – og dermed selge alkohol fra lovlige utsalgssteder før kamp, i pausen og etter kamp.
Noen klubber har ordninger for dette for VIP-avdelinger i dag, men de nye planene vil være noe mer liberale, selv om man fortsatt lener seg på Norges Idrettsforbunds (NIF) retningslinjer og derfor ikke vil tillate alkohol på tribunene under kamp.
Eliteserien
Linkes til storklubb for kjempesum – kan dryppe på norske klubber
I GÅR PÅ 15:19
– Det man har foreslått er at man skal bruke NIF sine retningslinjer og implementere disse. Det betyr ikke alkohol på tribuner, dette tillates ikke i retningslinjene, men vi sier at hvis klubber søker om skjenkebevilling lokalt, så skal ikke NFF nekte klubbene å selge alkohol på egnede steder, så lenge det er innenfor lokale lover og regler, sier Rune Nordhaug, seksjonsleder klubbstøtte, i NFF til Eurosport.
Han presiserer:
– Du får ikke ha alkohol på tribuner, for det vil fortsatt være ulovlig. Men hvor klubbene eventuelt skal ha et skjenkested, vil være opp til lokale tillatelser. Vi vil ikke legge oss borti det. Da vil det selvfølgelig være aldersgrense og vakter og alle de tingene som skal være på plass for å kunne inneha en skjenkebevilling, men det lar vi være opp til de lokale.
– Så en oppmykning vil være et riktig ord?
– Det vil være en oppmykning med tanke på hva som stod før. Da var det litt strengere formulert. Endringsforslaget har vi gjort basert på tilbakemeldinger fra supportere og klubber, og sagt at det er opp til klubber å innhente tillatelse. Men vi lener oss fortsatt på NIFs overordnede retningslinjer, som sagt. Nå vil det være opp til klubben om de skal ha en alkoholservering eller pub i nærheten av stadionområdet, eller ikke.
En annen diskusjon som bokstavelig talt tok fyr i fjor høst, var pyrodebatten. I november ble det invitert til en felles dialog, i en gruppe bestående av representanter fra Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball, Norsk Supporterallianse, ledere i toppklubber og supporterkoordinater i enkelte klubber.
– Når det gjelder den saken har vi den gruppa som har diskutert blant annet dette. Supporterne ønsker som kjent å bruke pyroteknikk for å skape stemning på stadion, og vi i NFF vil sammen med de andre forsøke å legge til rette for en trygg og sikker måte å gjennomføre det på, og finne ut hvordan vi praktisk og ideelt kan håndtere det.
– Der jobber vi med et dokument som vi håper skal være klart i løpet av mars, slik at vi har tid til å forberede oss til sesong. Det er god dialog og mye takhøyde i gruppen, sier Nordhaug.
Husker du denne debatten i fjor?
Eliteserien
Sportssjefen freder Vegard Hansen: – Nå skal vi stå sammen
18/10/2021 PÅ 20:03
Eliteserien
Bernt oppsummerer: VAR-støtte, hipstere, Holm-magi og utpsyking
18/10/2021 PÅ 16:55