BODØ (Eurosport):
Mye tyder på at Jens Petter Hauge blir Bodø/Glimts neste store utenlandseksport.
Dagen etter 2-0-seieren mot Vålerenga gikk 20-åringen langt i å antyde at ting kan skje i løpet av de neste dagene. For å bli i Bodø virker ikke lenger å være noen prioritet for unggutten.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Er det en nedtur om du ikke får dra ut nå?
– Det er klart at hvis man virkelig føler på at man har lyst til å dra, blir den en nedtur om det ikke lar seg gjennomføre, sier Hauge til Eurosport.

– Kan bli noen lange uker

Stortalentet var så og si klar for belgiske Cercle Brügge tidligere i år, men grunnet korona dro overgangen ut. Til slutt bestemte Hauge seg for å bli i Glimt for å kjempe om seriegullet.
Nå som gultrøyene har 18 poengs forsprang på toppen av tabellen, er tonen en litt annen.
– Det kan bli noen lange uker fremover om jeg skulle bli her. Jeg vil ikke si at det vil føles ut som bortkastet tid, men det kan føles ut som at man utsetter muligheter. Personlig tror jeg det vil være ideelt for meg å komme inn i en ny klubb i den formen jeg er i nå, sier Hauge.
For Bodø/Glimts daglige leder Frode Thomassen ligger det an til å bli noen hektiske dager frem til overgangsvinduet stenger 5. oktober.
– Vi merker interessen, men det er likevel forskjell på å snakke med agenter og det å ha direkte kontakt med klubber. Det har vært få konkrete henvendelser.
– Nå sa han jo at gullet er så og si i boks, og at det kan føles som bortkastet tid med å vente – forstår du det?
– Jeg forstår alt Jens Petter sier. Vi er på et sted nå at sannsynligheten (for gull, journ. anm.) er stor, så vi kommer til å ha en god dialog med JP om hva som er det beste for ham. Om det er å forlate oss nå eller til jul, finner vi ut av i fellesskap.

Kan gjøre som med Evjen

Da Håkon Evjen ble solgt til AZ i fjor, inngikk Glimt en ordning med den nederlandske klubben om å få låne midtbaneprofilen tilbake ut sesongen. Det kan også bli aktuelt med Hauge.
– Ja, det er absolutt aktuelt. Det kan fort være det som blir løsningen, sier Thomassen.
Både Hauge selv og hans agent Atta Aneke har vært åpne om interessen fra utlandet og at ting kan skje innen kort tid, uten at det plager Glimt-lederen.
– Det er jo ikke sikkert han forsvinner dette vinduet heller. Inntil nå har vi vært fokusert på å ha med oss alle spillerne ut året. Samtidig har det alltid vært en idé at Jens Petter skal gå når tiden er inne.
– Hvor trygg er du på at Jens Petter Hauge er Glimt-spiller når overgangsvinduet stenger?
– Han kommer nok ikke å være her i 2-3 år, men om han forsvinner allerede denne uken får vi se.
– Har dere satt noen prislapp på ham?
– Ikke satt. Det vil vi måtte gjøre når de konkrete henvendelsene eventuelt kommer. Vi vet hvilken verdi vi sitter på, og har nok en idé om hva han er verdt, smiler Glimt-lederen.

Bernt oppsummerer runde 19: LAN-jubel, Flamur-duell og Molde-tap

UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54