MOLDE (Eurosport.no):
– Tja.... skal jeg stå her og du stå der?
Eliteserien
Bekreftet: Klar for Bundesliga-klubb
5 TIMER SIDEN
– Hvor vil du heller ha meg?
– Vet da faen jeg... Det ble litt oppsatt nå. Det hadde jo vært bedre på kafé eller et eller annet!
Eirik Ulland Andersen er ikke helt bekvem med det som mer og mer ligner et portrettintervju, der Eurosports fotograf stiller ham opp langs med vannkanten utenfor et Aker stadion badet i vakker morgensol.

Hemmelighetsfull om inngrep


Portrettintervjuer er ikke favorittøvelsen etter et par år i Molde, der fotballkarrieren har stått i stampe.
Det er få timer til Europa League-kamp i jazzbyen, men igjen er kantspilleren holdt utenfor laget grunnet skadeproblemer. Det siste er at det er foretatt et lite inngrep et sted på kroppen hans, uten at Ulland Andersen vil gå for mye inn på det.
– Jeg begynte å få litt trøbbel med en ting, det så ut som jeg måtte gjøre litt «rehab» på den etter sesongen uansett, og når det ble som det ble utover høsten med lite spilletid og sånn, så jeg ingen grunn til å vente med det til etter sesongen. Da kunne jeg like godt få det gjort og være klar for fotball i januar, forklarer han.
– Hvorfor vil du ikke gå nærmere inn på hva slags inngrep det er snakk om?
Jeg skjønner at dere er nysgjerrige, men jeg har ikke lyst til å gå inn på det. Det er ikke noe stor greie, om et par uker er jeg tilbake på feltet igjen.
Ønsket om noe privatliv knyttet til egen helse skal vi naturligvis få la Ulland Andersen ha, men skaden som nå holder ham utenfor banen kommer i forlengelse av ett års fravær med en røket akillessene i fjor våres. En skade som satte ham tilbake, og med den tøffe konkurransen om de offensive rollene i MFK, har det blitt vrient å få til noe form for spillerytme i 2020-sesongen.
Se intervjuet med Ulland Andersen her (artikkelen fortsetter under videoen).

Ulland Andersen: – Høres ut som jeg er ferdig som fotballspiller

Kan bli for mange venstrekanter

Eurosport hadde før sesongen en artikkel om at trener Erling Moe hadde 11 venstrekanter i troppen.
– Kan det bli for mange?
– Ja, det kan være. Det mangler ikke på alternativer. Da kan det være litt sånn at hvis du blir skadet så er det kanskje ikke like viktig å få tilbake de skadete, når du allerede har mange med bra kvalitet. Men stallsammensetning og sånne ting er ikke mitt bord.
– Hvordan vil du beskrive de to årene du har hatt her da?
– Nei, det har ikke vært bra. Jeg var uheldig med skaden, og så har det vært litt tungt i år. Det har ikke blitt som jeg hadde håpa, nei, svarer Ulland Andersen.

Vi har bruk for Ulland Andersen

Samtidig understreker han at Molde gjør alt de kan for at han skal komme tilbake i tipp-topp form før 2021-sesongen. Erling Moe er også tydelig på at de ikke valgte å gjøre inngrepet nå, før sesongen var ferdigspilt, fordi han ikke hadde bruk for 28-åringen ut året.
– Nei, nei. Det er feil. Han er en spiller vi hadde kommet til å hatt bruk for. Vi ønsker at han skal ha et best mulig utgangspunkt så han skal få ut potensialet som ligger i ham, så dette er en vurdering vi gjorde fordi vi ønsket at alt skulle være tipp-topp. Tida med oss har vært plaga med skader og sånne ting, så har han fighta etter at han kom tilbake og det var viktig å få gjort dette nå, så han får en hel, fin, god oppkjøring. Det er hovedpoenget oppi dette her, til det beste for spilleren, bedyrer treneren.

Avviser ikke exit i 2021

Så er spørsmålet om det er i Molde Ulland Andersen stiller til oppkjøring i 2021 – eller et annet sted.
– Jeg planlegger hvert fall for å være klar og komme sterkt tilbake i 2021. Om det blir i Molde eller en annen plass, det får vi se.
– Så du avviser det ikke akkurat, at det kan være aktuelt å flytte på deg?
– Nei, vi har jo hatt en dialog, jeg og Molde, om at situasjonen slik den er nå den er ikke holdbar. Hvis jeg ikke spiller mer fotball i 2021 enn det jeg har gjort i 2020 er det naturlig at jeg finner meg en plass jeg kan spille fotball.
– Hvordan er dialogen med MFK?
– Jeg har hatt en fin snakk med Ole Erik (Stavrum, adm. dir) og tror Molde også forstår at situasjonen ikke kan fortsette. Så får det være litt opptil Molde og trenerteamet om de har lyst til å endre på den situasjonen, om de har lyst til å satse på meg neste år, sier Ulland Andersen, som står bokført med kun 558 spilte Eliteserie-minutter i år, fordelt på sju kamper fra start og ti som innbytter.
Han har blitt byttet ut i samtlige kamper og i fem av kampene har han fått under ti minutters spilletid. Likefullt har det blitt fire scoringer, men man kan trygt si at sesongen har vært en gedigen skuffelse.
– Jeg syns han er en fantastisk fyr som legger veldig mye i potten her. Per dags dato så gleder vi oss til oppstart når «Ullis» er på plass. Det er ingen andre planer enn at han er her fra nyttår, det er en dialog vi har med «Ullis», sier trener Moe om framtidsplanene hans for Ulland Andersen.
  • SØNDAG KL.19.00: Molde møter Aalesund til fylkesderby på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!

Irritert på Eurosport-ekspert

Det er ingen hemmelighet at haugalendingen var nære en overgang til Brann på tampen av vinduet i oktober. Det var da den låneavtalen gikk i vasken, fordi klubbene ikke ble enige om kostnadsbyrden på utlånet, at Ulland Andersen bestemte seg for å framskynde inngrepet. Dermed står han bedre rustet når vi kommer til januar.
Likevel, at det ble fremstilt som at MFK forsøkte å selge ham i sist overgangsvindu, irriterer 28-åringen.
– Jeg hørte blant annet i podcasten deres (Indre Bane, red.anm) at det blir meldt at Molde forsøkte å selge meg til Brann, men det stemmer ikke og det irriterer meg litt. Du kommer med påstander og framstiller som om det er fakta, også stemmer det ikke i det hele tatt. Det som var greia var at det kom låneforespørsler til Molde på meg i sommer, det var dialog mellom klubbene, men de ble ikke enige, slik jeg forstod det.

HØR HVA SOM BLE SAGT FRA 26:00 OG UTOVER:

Cifuentes-exit, Moldes hodebry og Kåre Ingebrigtsen til Lerkendal

– Vår ekspert, Joacim Jonsson, mener alt tyder på at din karriere i Molde er over?
– Det får være hans mening, det høres ut som jeg nesten er ferdig som fotballspiller fordi jeg har hatt en langvarig skade og slitt litt med spilletid nå. Det blir feil å komme med en sånn påstand og framstille det som fakta i saken, det syns jeg blir uproft. Meninger er helt fint, men det syns jeg blir useriøst, sier Ulland Andersen.

Moe: - Bommer på mange spådommer

Erling Moe tar uttalelsene fra Jonsson med stor ro, men holder med spilleren sin i at det er riktig å melde i fra når noe oppleves som uriktig.
– Ja. Det er jeg helt enig med ham i. Det har ikke vært i våre tanker å avskilte, det som var i Brann var en samtale mellom spilleren og meg, utfra hva var det beste for å få mer spilletid enn han fikk her. Men nå er vi ganske vant til eksperter som i ny og ned uttaler seg på sviktende grunnlag og det er mer klikk enn kunnskap som fører til de konklusjonene, mener Moe, som likevel påpeker at dette er en del av gamet.
– Det er jo fotball, det har med engasjement å gjøre, skal en stikke litt tilbake, så er det vel ikke så mange eksperter som har gått tilbake på så mange spådommer.
– Som Joacim Jonsson?
– Helt riktig, ler MFK-treneren.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
I GÅR PÅ 13:00
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
I GÅR PÅ 12:09