Drøye to måneder med ventetid gjenstår før Stabæk tar i mot Odd på Nadderud stadion, i det som er årets første oppgjør i Eliteserien 2021. Kampen åpner ballet mandag 5. april klokken 15:00, før hele syv kamper står på tapeten den påfølgende kvelden – med godbiten Vålerenga - Molde som rundens hovedkamp klokken 20:00.
  • Hele terminlisten kan du se her.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
15 TIMER SIDEN
Det er nettopp 1. rundes siste kamp som de fleste for alvor har notert i almanakken. Eurosports fotballeksperter utelukker ikke at oppgjøret på Intility kan spille en viktig rolle i årets gullkamp.
– Kan serien avgjøres i første serierunde da?, undrer Asbjørn Myhre i denne ukas episode av podcasten Indre bane.
– Du sier noe der. Allerede der kan Vålerenga sette en støkk i Molde. Aldri undervurder det mentale, supplerer Joacim Jonsson.

Åpen gullkamp

Gjengen i Indre bane nevner seriemester Bodø/Glimt, Rosenborg, Molde og Vålerenga som de klareste gullfavorittene, men erkjenner at kampen om det edleste metallet foreløpig er svært åpent.
Tidligere i februar ga Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson sin vurdering av jobben Eliteserie-klubbene har gjort på overgangsmarkedet hittil i vinter. «Power rankingen» ble toppet av Vålerenga, som da kun hadde sikret seg Amor Layouni fra egyptiske Pyramids (vurderingen ble publisert før Henrik Udahl ble bekreftet klar for Oslo-klubben).
  • Se hele vurderingen til Joacim Jonsson her.
Eksperten plasserte Molde på andreplass, foran 2020s soleklare seriemestere Bodø/Glimt. En av grunnene til at klubben fra Møre og Romsdal ikke når helt opp på Jonssons liste er, ifølge svensken selv, usikkerheten på spissplass.
– Jeg satte Vålerenga øverst på den «Power rankingen» mye fordi jeg er usikker på Bjørn Bergmann Sigurdarssson, og hvor han står. Ohi er også ute med skade, så det er flere ting som må klaffe for Moldes, sier Joacim Jonsson i denne ukens Indre bane.

Tøffe bortkamper for Molde

Asbjørn Myhre peker på Moldes beintøffe innledning på Eliteserie-sesongen.
– Når vi først snakker om Molde, så har de Vålerenga, Bodø/Glimt og Rosenborg i de tre første bortekampene. Det er tøft, sier han i podcasten.
– Det er meget brutalt, avbryter Jonsson.
I tillegg til de første bortekampene, møter Molde Sarpsborg 08 og Haugesund i de første to hjemmekampene.
Vålerenga skal forøvrig til Skien for å møte Odd i andre serierunde, mens Bodø/Glimt reiser til Drammen og Strømsgodset. Rosenborg skal opp gamletrener Kåre Ingebrigtsen og Brann i den andre serierundens hovedkamp.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
EN DAG SIDEN