Eliteserie-lagene har fått klarsignal til å gjennomføre normale treninger med fysisk kontakt, men ting er likevel langt fra normalt av den grunn.
Det har Stabæk-spiller Filip Valencic fått merke.
Eliteserien
Solbakken valgte Berisha: Må be ham løpe mindre
7 TIMER SIDEN
28-åringen sitter dønn fast i hjemlandet Slovenia. Faktisk har han ikke sett lagkompisene siden Stabæks treningsleir i mars.
Mandag morgen lå saken fortsatt på bordet til sportslig koordinator Thomas Finstad.
– Vi sjekket senest i dag. Flyplassen (i Ljubljana) er fortsatt stengt. Ingen kan si når det åpner. Jeg håper det skjer ganske snart. Det hadde vært det letteste, sier han til Eurosport.no.
Forrige sesong ble han lånt ut til FC Inter. Da ble han toppscorer i den finske ligaen.
Det var Budstikka som omtalte Valencic' reiseutfordringer først.

Åpner for hjelp av NFF eller FIFA

Finstad forteller at klubben har gjort svært mye for å løse tvisten allerede. Det innebærer blant annet å sjekke muligheter for å komme seg til Italia, Østerrike eller Kroatia for å ta fly derfra.
Han sier at Valencic ikke har muligheten til å bli testet mot korona fordi han har vært i landet lenge uten symptomer. Dermed får han ikke tatt testen som kreves for å krysse visse grenser.
Finstad sier de også har prøvd norske konsuler og ambassade uten hell.
– Vi har jobbet videre med det og prøvd det vi kan. Vi prøver ulike løsninger. Det er disse grensesperringene som er vanskelige, sier han.
– Vi får se om vi kanskje skal ha tettere dialog med forbundet eller FIFA, og forklare det grundig, for å se om de kan gjøre noe.

Frustrerende: – Vi har ingen løsning nå

Situasjonen oppleves som frustrerende. Tiden begynner også å bli et problem. Eliteserien starter 16. juni og for hver dag som går mister Valencic verdifull trening med laget, samtidig som en ti dager lang karantene venter han når han kommer hjem.
– Vi har ingen løsning akkurat nå. Vi har jobbet med agent og flere hold med Filip selv. Vi følger med daglig, men så langt uten å lykkes, sier Finstad.
– Vi vil veldig gjerne ha han tilbake og skulle hatt det for lenge siden. Nå er det full trening og det begynner med kamper osv. Med tanke på en tropp inn mot ekstra kamper på kortere tid trenger vi han tilbake. Vi er litt frustrerte over ikke å ha løst det, men håper det åpner.
Løsningen nå er at han holder seg i form på egen hånd. Finstad forteller at de har tett dialog med spilleren.
– Han er flink med den biten, men det er noe annet å være i en tropp og trene med laget sitt. Han vil gjerne tilbake, forteller Finstad.
– Kan sesongstarten være i fare?
– Det er vanskelig å si. Det avhenger av når flyplassen åpner og om man lemper på restriksjonene. Vi må bare følge med daglig på hva som skjer der borte. Tiden går fort, sier han.
Sett denne?

Fremoverlent Kinoshita før den kommende sesongen: – Formen føles veldig bra

Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
I GÅR PÅ 20:43
Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
26/09/2021 PÅ 19:16