Nederlenderen spilte en viktig rolle i klubben etter at han kom fra Almere City FC i 2017.
I hans tre sesonger i Aalesund endte han til sammen opp med 77 kamper, men avslutningen på oppholdet ble på ingen måte slik han ønsket.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07
I september 2019 ble det bekreftet at korsbåndet i det ene kneet røk. Dermed ble det en brutal avskjed.
– Selvsagt så jeg frem til å spille de siste kampene. Jeg var trygg på opprykket hele sesongen. Vi var utvilsomt det beste laget, sier Ramsteijn til Eurosport.no.
– Jeg likte å spille i systemet til Lars (trener Bohinen). I siste sesong koste vi oss hver kamp og det var veldig fint, sier han.

Ikke funnet klubb: – Vanskelig i disse tider

Rundt et halvt år etter operasjonen er han i Nederland. Fortsatt klubbløs, men ting ser lysere ut.
– Alt har gått som forventet eller bedre. Tingen med denne type skade er at du tar små skritt, men det er fremgang hver uke, sier han.
Å finne en arbeidsgiver når du er på vei tilbake fra en alvorlig skade er ikke den enkleste jobben i verden. Spesielt ikke når fotballen er rammet av koronautbruddet.
– Det er vanskelig i disse tider. Jeg er ikke sikker på om jeg vil spille i Nederland eller andre steder, jeg utelukker ikke noe, sier han.
To av sesongene hans i Norge ble tilbrakt i OBOS-ligaen. Kun i debutsesongen hans spilte han i Eliteserien, men så var han likevel med å bidro til å sende AaFK tilbake i det gjeve selskap før exiten.
Å spille på nivå to i Nederland er han i utgangspunktet skeptisk til.
– Kun hvis det er en fin klubb med potensial. Jeg vil ikke spille for en klubb uten potensial. Det er usikre tider finansielt for mange klubber. Vi må se hvordan det går, sier han.

Avlyst bryllup: – Skjer mange endringer

Først og fremst er fokuset på å bli helt bra etter alvorlige skaden.
I det siste kontraktsåret i Aalesund la han ikke skjul på at han ønsket seg tilbake til Nederland, noe han ble annet sa til Sunnmørsposten.
30-åringen er fra Rotterdam, men har kjøpt seg en leilighet i Amsterdam og føler at bitene er i ferd med å falle på plass.
– Jeg nyter livet og studerer i Nederland. Jeg trives godt med det og er fornøyd med mitt sosiale liv, sier han.
Planen var å flytte hjem hvor han blant annet skulle ha et bryllup. Ting har ikke gått som planlagt, så det er avlyst. Den siste tiden har han også byttet agent.
– Det skjer mange endringer i livet mitt nå, erkjenner han.
Han skulle ønske at han fikk flere sesonger i Eliteserien med Aalesund, og ikke i OBOS-ligaen, men forklarer at tiden med norsk fotball er et tilbakelagt kapittel.
– Jeg stortrivdes i Aalesund. Dessverre spilte jeg kun ett år i Eliteserien. Jeg er glad jeg er tilbake i Nederland. Jeg tenker ikke på Norge, sier han.
– Jeg tror Aalesund er i de rette hender nå. Jeg tror de ser lyst på fremtiden. Jeg trivdes godt i klubben med folka jeg ble kjent med. Det er en fin klubb, sier han.

Bohinen frykter langvarige konflikter i norsk fotball

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02