Molde-trener Erling Moe bekreftet at han fikk en smell på gårsdagens trening, men ante torsdag kveld ikke hva utfallet av skaden var.
Fredag formiddag er det imidlertid klart at det dreier seg om en alvorlig kneskade. Molde-direktør Ole Erik Stavrum bekrefter nyheten, som først ble meldt VG, til Eurosport.
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
19 TIMER SIDEN
– Han har røket et korsbånd i kneet, så han er da ute over en lengre periode. Han rekker nok ikke denne komprimerte, korte sesongen. Det er kjempesynd for både «Harald» og klubben. Han er en fantastisk fyr og en veldig god fotballspiller, som knapt nok gjør feil. Det er en spiller vi vil savne, definitivt. Det er en stødig og solid spiller, så dette var et slag i trynet noen dager før seriestart, sier Stavrum.
Han forteller at han har mottatt en SMS fra Haraldseid, som allerede er fast bestemt på å komme enda sterkere tilbake.
– Han sier selv at det kom som et lite sjokk, han har aldri vært borte i slik ting før. Men han ga klar beskjed om at han skal sterkt tibake, og det er vi ikke i tvil om at han vil gjøre. Han kommer til å legge ned sine timer i styrkerommet.
Eurosport-ekspert Joacim Jonsson har også påpekt at backen er et av klubbens salgsobjekter.
– Ja, for å si det slik håper og tror vi at de aller fleste i klubben vår er et salgsobjekt, og «Harald» er en del av den grupperingen. Men det er en ting vi ikke reflekterer over i dag. I dag er spilleren i fokus. Det er ham det er synd på i dag, sier Stavrum.
Når uhellet først var ute, er det fint for klubben å allerede ha erstatteren på plass. Marcus Holmgren Pedersen ble hentet fra Tromsø i vinter. Henry Wingo er også med i diskusjonen.
– Det så vi at når sesongen er som den er, så er det en del av vår spillerlogistikk som vi jobber med hele tiden. Det er en langsiktig tankegang, nettopp det å kunne takle slike tilbakeslag som det der. Vi er en mann mindre, men skal være veldig godt forspent likevel.
Det har foreløpig ikke lyktes Eurosport å få en kommentar fra Erling Moe fredag.

Jobber med å hente hjem Rosenborg-helten tidligere – dette er Ciljan-status

Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
I GÅR PÅ 19:00
Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
I GÅR PÅ 13:18