Brann - Viking 0-2
– Det var ikke fotballkamp, det var gjørmebryting. Det var vel en form for underholdning for de som så på, men det er litt synd. Det betyr mye for begge lag og ingen har lyst på slike forhold. Men vi taklet det best, sa Vikings Kristoffer Løkberg til Discovery – rett etter en av tidenes «Klinsmann-feiringer» skliende på magen på det regnvåte gresset.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55
Før kampen var det mannefall i Brann, og Lars Christian Krogh Gerson – som kom skadet til Brann i mai og først er klar for spill nå – fikk sin debut i midtforsvaret.
Han måtte ut med det som lignet en strekk allerede etter ni minutter, etter å ha ventet på sidelinjen i fem måneder.
Men verre skulle det bli for hjemmelaget. Lennart Grill har hatt en blytung periode som Brann-keeper siden ankomsten i august.
Han debuterte med tabbe i treningskamp-seieren over Sogndal, hadde en dårlig utboksning med påfølgende baklengs mot Mjøndalen og fikk ballen sprettende i hodet før den forsvant i garnet hjemme mot Stabæk.
Mot Viking ble det enda en tabbe, da han glapp et innlegg rett ned i føttene på Sebastian Sebulonsen som sendte Viking i ledelsen etter rundt 20 minutter.
(Artikkelen fortsetter under):

Baklengs etter ny stor Grill-tabbe: – Det der er klønete

Likevel var det noe helt annet som ble den aller største snakkisen fra det 116. møtet mellom Brann og Viking i den øverste divisjonen.
For det var ikke akkurat Grill-vær i Bergen.
Masse nedbør førte til overvann på store deler av banen, og det fikk både Sivert Heltne Nilsen og Veton Berisha til å snakke om at det ikke var mulig å spille fotball der ute.
– En parodi, sa Berisha – som også mente seg snytt for straffe – til Discovery i pausen, selv om han likevel ikke ønsket å stoppe kampen.
Etter bare noen sekunder av oppgjøret var det tydelig at forholdene var ekstremt krevende.
– Det er betydelig verre enn under oppvarmingen, men foreløpig har det ikke vært tema å avbryte, sa fjerdedommer Kai Erik Steen til Discovery i innledningen av kampen.
I pausen var det litt dialog mellom trenerne og dommerne.
– Så lenge det ikke er fare for helse, så spiller vi. Men det er vanskelig forhold, det går ikke an å spille fotball, så det blir mye krig og andreballer, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim.
(Artikkelen fortsetter under):

Ekstremt krevende spilleforhold etter regnet: – En parodi

Både han og Horneland gjorde bytter og la opp til mer fysikk, duellspill og dødballer.
Midtveis i omgang nummer to fikk Lunde Aarsheim og Viking betalt for å endre til to spisser og mer direkte spill. En tilsynelatende enkel ball for Ole Martin Kolskogen å klarere endte med at Brann-stopperen havnet på dypt vann, da han klønet det til og forærte Zlatko Tripic ballen etter et par dårlige touch. Tripic fant i tur Kevin Kabran som sendte ballen forbi Grill og doblet ledelsen.
– Det er fantastiske poeng, men det er klart at det er ikke mye fotball der ute. Vi klarte å håndtere det bra, en sterk seier av oss. Det (grepet) funket ikke helt, men vi får en scoring ut av det. Alt i alt meget fornøyd, sa Lunde Aarsheim etter kampen.
– Burde kampen vært spilt?
– Jeg synes jo det, men det har ikke så enormt mye med fotball å gjøre. Det var ingen risiko for helsa til spillerne, så absolutt.
(Artikkelen fortsetter under):

Opp på bronseplass i håpløse forhold: – Vi skal kjempe for livet

For Viking del betyr det at de klatrer forbi Rosenborg og opp på tredjeplassen med 44 poeng.
De er nå bare tre poeng bak Molde på sølvplass og to foran RBK på plassen bak.
– Vi er jo med, men det er ekstremt, ekstremt jevnt. Vi skal kjempe til slutt i hvert fall. Jeg tror ikke vi er favoritter, Rosenborg må vel miste noe, men vi sitter i en god posisjon. Vi skal kjempe for livet for å klare det.
Brann på sin side må innse at det fortsatt er seks poeng opp til trygg plass (før Sarpsborgs kamp mot Vålerenga), og bare to poeng ned til direkte nedrykk etter Mjøndalens storseier over Kristiansund onsdag kveld.
– Jeg sitter igjen med en parodi av en fotballkamp. Det har ingenting med fotball å gjøre. Når du tusler over banen her er det mye verre enn det ser ut. Spillerne gjør så godt de kan. Viking klarte å komme litt mer bak oss og de vinner på våre individuelle feil, sa Horneland.
(Artikkelen fortsetter under):

Felt av tabber igjen: – Individuelle feil som skiller i dag

Nok en gang var det tabber som felte Brann.
– Det er en del av fotballen, men det er det som skiller i dag. Det var jevnt og rotete, og to lag som prøvde å bare løfte ballen inn. De to situasjonene ble helt avgjørende, sier Horneland.
Keeper-Grill var nok en gang uheldig.
– Han gjør mye bra, og så har han vært involvert i noen situasjoner som faller på feil side for ham og for oss. Det er klart at det er synd. I dag var det sleipt og glatt, og han burde gjerne prøvd å bokse i stedet for å holde ballen.

Se høydepunktene fra Brann - Viking

Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21