Året er 2000, Håkon Opdal har akkurat signert for Brann og flyttet fra Odda til Bergen. Samme år kommer Ole Didrik Blomberg fra Bergen til verden.
Siden da har Brann og Opdal tatt et Cupgull og et seriegull, og 20 år senere står Blomberg oppført på samme lag som keeperen han så spille på stadion da han var liten.
Eliteserien
Han er ny sjef i Sarpsborg: – Ikke en bil med tre punkterte dekk
24/11/2021 PÅ 14:18
Nå er han selv en del av framtiden i Brann, og i Bergen.
– De har tatt meg veldig godt i mot. Det er litt annerledes enn når du ser de på tv hvor de er steik forbanna på hverandre, men de er en helt vanlig guttegjeng, og det er fantastisk å være her, sier Blomberg, som fikk sin debut fra start for Brann mot Mjøndalen.
20-åringen kom fra Åsane i OBOS-ligaen, men så sent som i 2018 spilte han 4. divisjonsfotball for Gneist.
Nå er han en av ungguttene Kåre Ingebrigtsen har hentet til Brann, og Blomberg er offensiv på egne vegne.
– Alder har ingenting å si, er du god nok så får du spille. Men, det er kjekt å være en av de yngste, for da har du mange år foran deg, sier Blomberg.

Ole Didrik Blomberg

Foto: NTB

Nesten samtidig som Blomberg ble en del av Brann, signerte 19 år gamle Vegard Skeie for klubben. Han kom fra Os fotball da han ble hentet av Ingebrigtsen.
– Det var selvfølgelig utrolig stort. Jeg kommer fra Os som er et lite stykke unna Bergen, men jeg har alltid hatt sterk tilknytning til Bergen og Brann, så det var en guttedrøm som gikk i oppfyllelse, sier Skeie.
Ingebrigtsen snakker varmt om talentet, men Skeie har foreløpig ikke fått spilletid i den røde trøya, og lørdag kveld ble det kjent at han lånes ut til Øygarden.

– Det husker jeg ikke

På de 20 årene Blomberg og Skeie har brukt på å utvikle seg som fotballspillere, har Håkon Opdal rukket å fylle 38 år, spille 12 kamper for landslaget og være innom både danske Sønderjysk og Start, før han kom tilbake til Brann.
Nå spiller han sammen med flere langt yngre spillere, og sisteskansen trives sammen med sultne unggutter på treningsfeltet.
– Det er gøy, de er sultne og det er gode spillere, så det er kjempekjekt å være på trening sammen med dem. Når vi er på trening her så er vi kollegaer og da behandles de på samme måte som alle andre. Men, det er klart, vi har en viss erfaring som vi kan bidra med, som de kan lære litt av både på og utenfor banen, sier den erfarne keeperen.
Opdal var en viktig brikke da Brann sikret sitt hittil siste seriegull i 2007. Det kan ikke Blomberg huske at har skjedd.
– Da var jeg syv år. Det husker jeg ikke en gang, jeg tror ikke jeg så så mye på fotball da, sier 20-åringen.
Likevel har han alltid hatt hjertet sitt i Brann, og nå skal han også være med å jakte nye medaljer for klubben. For Skeie, som lånes ut resten av sesongen, var seriegullet i 2007 en viktig årsak til at drømmen skulle bli å spille for Brann.
– Jeg var på gullkampen i 2007, da sto jeg på tribunen. Jeg synes det så kult ut å være nedpå der. Jeg beundret og misunnet de som var der, så det har alltid vært et mål å spille for Brann.

– Viktige spillere i årene som kommer

Kåre Ingebrigtsen har fått en utfordrende start på sin karriere som trener i Brann, men flere har skrytt av at trønderen satser på unge, lokale gutter.
– Det er veldig artig å få inn unge spillere, for du ser at de har så lyst til å bli bedre og de har så lyst til å trene. Det bringer energi inn i gruppen, så det er egentlig bare positive ting med det, sier Ingebrigtsen.
Han har tro på at Blomberg og Skeie vil prege Brann i framtiden.
– De er noen tøffinger og de tar for seg, så det er egentlig bare opp til dem selv når de får sjansen. Vi har tatt de inn fordi vi ser et stort potensiale, så får vi utvikle dem og så håper og tror vi at de blir viktige spillere for Brann i årene som kommer.
Blomgerg trives i klubben som han også var en del av da han var yngre. 20-åringen spilte i ungdomsavdelingen, men ble veid for lett for videre satsing. Nå er han tilbake, med klare mål og ambisjoner for fortsettelsen i Brann.
– Målet for 2021 er å starte alle kampene. Det tror jeg er nokså realistisk, dersom man er god på trening og leverer i innhoppene, sier Blomberg.
Også Skeie er på offensiven, og lover å være klar når sjansen byr seg.
– Det gjelder bare å jobbe hardt hver dag, og så skal jeg være klare når mulighetene kommer, sier Skeie.
Eliteserien
Uenighet om sluttspill er en dårlig idé: – Urettferdig!
22/11/2021 PÅ 20:57
Eliteserien
Odd-spiller testet positivt på korona
22/11/2021 PÅ 11:00