– Lasse er en spiller jeg har vært og sett – sammen med andre Strømmen-spillere – sikkert 20 ganger live, og han har gjort seg bemerket som en poengplukker, sier Berntsen til Discovery.
Nylig omtalte Discovery at det finnes interesse fra Bodø/Glimt, som i skrivende stund bare har Erik Botheim som rent spissalternativ. Flere klubber skal etter det Discovery kjenner til følge med på den unge spissen. Eksempelvis gamleklubben Lillestrøm.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Vi er fornøyde med de spissene vi har. Vi kan skilte med Fardahl Opseth, Ibrahima Kone ser jævlig bra ut og Steffen Lie Skålevik har ikke sett bedre ut så lenge han har vært hos oss. Så vi har bra spisser i klubben, men Lasse er en spiller som er spennende og ung, så vi har vist interesse for ham. Det er definitivt en spiller vi er interesserte i, sier Berntsen.

– Flinke med unge spillere

Fardahl Opseth har pådratt seg en skade som setter ham på sidelinjen i om lag fire uker, og Mos er langtidsskadet.
– Lasse er en fremtidsspiss, som kommer til å bli bedre og prege norsk fotball i årene fremover. Men å bli en av ti Eliteserie-klubber som skal jage ham, det er vi ikke med på. Skal han bevege på seg nå, følger vi med, men hvis racet går nå, er ikke vi med på noen galopp, sier Berntsen.
Samtidig argumenterer han med at de har både har unge spillere i klubben fra før, og at de har en «track record» med unge spillere som beviser at de er flinke med dem i klubben.
– Vi la for eksempel alle i eggene i kurven på Jørgen Strand Larsen, som nå er publikumshelt i Nederland og kanskje er på vei til enda større oppgaver innen kort tid. Vi får ofte til unge spillere, og selger dem ofte videre, poengterer sportssjefen.
– Vi er på generelt grunnlag desperate etter å knytte til oss unge spillere som har potensial og har lyst til å utvikle seg. Men vi er ikke desperate på enkelte saker og spillere.
– Har dere gjort noen fremstøt på Nordås?
– Vi har en relativt tett dialog med Ole Martin Nesselquist i Strømmen, og har diskutert Lasse i de samtalene, men har ikke gjort noen konkrete henvendelser til Strømmen, nei.
I tillegg gjør skader at Sarpsborg kan bli tvunget til å flere krumspring på overgangsmarkedet.
(Artikkelen fortsetter under):

Seriestart Spesial: Sarpsborg 08 med Stahre og Berntsen

Frykter skade

I lørdagens treningskamp mot Mjøndalen (1-1), måtte Anders Kristiansen forlate banen med skade.
– Anders er vår ubestridte førstekeeper, både på og utenfor banen. Vi har grenseløs tillit til ham, men det er slik at han drar på et bein inn i serieåpningen eller dagen etter vinduet sier at han er ute en god stund, er vi for ambisiøse som klubb til å sitte rolig, sier Berntsen.
Selv så han ikke mer enn at keeperen satte seg ned og måtte byttes ut, men er spent på svarene i dagene som kommer.
– Hvis svarene er negative mandag, så må vi gjøre noe. Det har ingenting med at vi ikke har tillit til keeperne våre å gjøre. Vi har bygd et keeperteam med Anders og to unge keepere. De kan fint stå en kamp eller to-tre, men er han ute de neste 15 kampene etter vinduet stenger, må vi ha inn han som er tenkt å stå.
Tidligere har også Gaute Vetti vært uheldig og pådratt seg en skade som setter ham på sidelinjen i noen måneder til, og lørdag var heller ikke Sebastian Jarl i troppen grunnet ryggproblemer.
– Nå er vi på vei inn i noen travle måneder, og i lengre perioder er det tre kamper i uka. Vi spiller med tre bak og har fire stoppere med de skadene, og det er litt lite. Vi er veldig fornøyde med den troppen vi har, men har lyst på dekning. Med Gaute ute sentralt, skulle vi nok optimalt funnet en som kan spille i begge posisjonene.
– Vi er vel egentlig i ferd med å finne det, legger han til.
Vi fikk slippe inn bak lukkede dører da Berntsen brukte overgangsstempelet to ganger på en dag i fjor. Se spesialen her:

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51