Bjarmann er agent for flere lovende spillere i både Eliteserien og OBOS-ligaen. Han er klar på hva han gjør dersom spillerne foreslår å utnytte regelverket til å forsvinne til en annen klubb.
– De jeg jobber med som måtte ønske å benytte seg av det som skjer nå med permittering er spillere jeg ikke ønsker å jobbe med, sier han til Eurosport.no.
Eliteserien
Linkes til storklubb for kjempesum – kan dryppe på norske klubber
19/10/2021 PÅ 15:19
Han presiserer at ingen av hans spillere har nevnt et ord om å forsvinne.
Som følge av korona-viruset har stadig flere klubber blitt nødt til å permittere sine spillere. Ved at de blir permittert kan de si opp sin avtale og dermed stå fritt til å bytte klubb.
Bjarmann har som tidligere sportsdirektør i Lillestrøm sittet på den andre siden av bordet. Den tidligere LSK-spilleren sier han kjenner godt til agentmiljøet i Norge og mener det er lite sannsynlig at noen vil utnytte muligheten i dagens overgangsmarked.
– Det handler om prinsipp. Alle må ta en for laget. Sånn må det være. Jeg blir veldig overrasket hvis noen utnytter den situasjonen. Jeg oppfatter de aller fleste som oppegående og at de skjønner situasjonen til klubbene, forteller han.
– Hvilket marked skal man jobbe i hvis klubben går over ende? Det er jævlig kortsiktig hvis man er med på å gjøre slik at man tar fremtidige inntekter fra klubbene, mener agenten.

– Jeg hadde ikke hatt samvittighet

Den tidligere sportsdirektøren mener det er mer skruppelløst i utlandet, men tviler på at de vil utnytte det siden de selv er i en spesiell situasjon.
– Man vet aldri, men fra mitt eget ståsted hadde jeg aldri hatt samvittighet eller ønske om å jobbe med de som stikker av når det brenner som mest. Er du god nok, kommer du ut uansett. Da kjøper noen deg senere, sier Bjarmann.
– Er det noen som vil utnytte det er de ikke et objekt for meg å samarbeide med. Det er ganske enkelt, slår han fast.
Bjarmann viser til at det er mange som har det verre enn fotballspillere i disse tider og sier han har full tiltro til norske helsemyndigheter, og at hele Norge må jobbe sammen.

Får støtte av agent

Agent Atta Aneke stiller seg bak Bjarmanns mening om at det viktigste nå er å stå sammen.
– Man må stå sammen i en tid som dette, prøve å være solidarisk og vise karakter i en slik periode, oppfordrer agenten.
Aneke har velkjente profiler som som Odion Ighalo, Chidera Ejuke, Samuel Adegbenro, Lars-Jørgen Salvesen, Leke James, Ohi Omoijuanfo og Tobias Christensen i sin stall.
– Vil man bli boikottet hvis man utnytter situasjonen?
– Jeg tenker de vil bli sett på som usolidariske. Det er aldri en god ting. Jeg ser for meg at agenter og spillere som velger å gå den veien blir oppfattet som usolidariske. Spesielt agenter. Da får du ikke gjort mye business i Fotball-Norge som er ganske lite, sier Aneke.
– Kommer trusselen først og fremst fra utlandet?
– Jeg tenker det er det norske klubber ser på som en trussel, sier han.

Håper på overgangsstopp

Aneke mener det ikke er grunn til bekymring for at noen vil utnytte situasjon nå og håper man unngår et skrekkscenario hvor dette varer langt frem i tid.
– Det kan komme en fjerde og femte måned med permittering når andre ligaer er i gang og spillere sliter med faste utgifter. Da kan det være at noen ser ting annerledes. Jeg sier ikke at jeg oppfordrer mine spillere til noe, for jeg mener det er viktig å stå sammen og være solidarisk, understreker han.
Mandag opplyste NFF om at de har sendt et brev til FIFA hvor de mener fotballoverganger må forbys så lenge tiltakene mot spredning av korona-viruset vedvarer. Aneke håper de får gjennomslag.
– Det vil gjøre det mye lettere. Da har alle et regelverk å forholde seg til, sier han.
Anekes fokus er i disse dager først og fremst å ta vare på spillerne sine.
– Jeg har tatt en runde til alle spillerne mine som er berørte og har blitt permitterte. Jeg har hørt om det er noe hjelp de trenger med tanke på NAV og de tingene der. Mange har ønsket litt mer informasjon om temaet. Spesielt de utenlandske spillerne som lurer på hva det innebærer å bli permittert, norsk lovgivning og hva de har krav på, sier han.

Indre bane i karantene: Derfor permitterer ikke LSK

Eliteserien
Sportssjefen freder Vegard Hansen: – Nå skal vi stå sammen
18/10/2021 PÅ 20:03
Eliteserien
Bernt oppsummerer: VAR-støtte, hipstere, Holm-magi og utpsyking
18/10/2021 PÅ 16:55