Populære sporter
All sport
Vis alt

Ærlig Knutsen: – Enten dere liker det eller ikke, det var nesten spill mot ett mål

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 07/04/2022 klokken 13:17 GMT+2

Kjetil Knutsen avviser at noen i Bodø/Glimt sutrer over at Rosenborg lå lavt på Aspmyra, påpeker at det i store deler av kampen var «spill mot ett mål» og er glad de har kampen i banken fordi de trolig vil måtte jobbe etter noen av de samme prinsippene mot Jose Mourinhos Roma.

Kjetil Knutsen, Kjetil Rekdal, Jose Mourinho

Foto: NTB

– Vi har egentlig stålkontroll til tross for at de ligger i en 5-5-0-formasjon, sa Ulrik Saltnes til Discovery etter 2-2-oppgjøret på Aspmyra.
Det fikk Discovery-ekspert Christian Gauseth til å grine på nesen programmet «Gauseth oppsummerer» som produseres av VG.
– Jeg synes Rosenborg var best, og jeg synes de malte i stykker dette Bodø/Glimt-laget ved kontringsspillet sitt. De skapte mye og de var best i mine øyne. Og så liker jeg dårlig det vi ser her fra Ulrik Saltnes, som om han og Bodø/Glimt har noen fasit på hvordan fotball skal spilles, sa Gauseth og fortsatte:
– Det er spill/motspill, så enkelt er det. De har sin oppskrift, og må gjerne drive på med det, men å da drive å rakke ned på Rosenborg som legger en kjempeplan, utfører den til perfeksjon og får med seg et deilig poeng fra Aspmyra, det synes jeg ingenting om. At de etter all suksessen og medgangen de har fått begynner å bli litt sånn sutrete, det skal de spare seg for, for det orker vi ikke å se på.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Saltnes: – Stålkontroll til tross for at de ligger i 5-5-0-formasjon

For ordens skyld: Gauseth selv har heller ikke alltid spart på kritikken mot andre lag. For eksempel leverte han en kraftig tirade i retning Kristiansunds spillestil i VG for et års tid siden.
– Vi hadde masse muligheter. Skal du vinne her, må du ta vare på sjansene dine. Vi hadde vel 10-11, eller 12 kanskje, og scoret to mål, oppsummerte RBK-trener Kjetil Rekdal i intervjuet med Discovery rett etter kampslutt – og mente de burde scoret fire eller fem mål.

Slengt ut tall

På pressekonferansen Bodø/Glimt avholdt i forbindelse med Roma-kampen torsdag kveld, fikk Kjetil Knutsen spørsmål med ordlyd om sutring i Glimt-leiren.
– Jeg skjønner ikke hva du snakker om med tanke på at det er noen i Bodø/Glimt som syter. Jeg vet i hvert fall hva jeg sa, og jeg kommenterte at jeg respekterer Rosenborg, som hadde lagt en smart kampplan. Og så må vi være ærlige på at det er en kamp der vi har 75 prosent ballinnehav. Det er en kamp vi har flest sjanser i. Og så lages det et bilde, fordi forventningene er som de er, og så ser vi kampen annerledes enn dere, innledet Knutsen om temaet.
– Det er veldig mye i den kampen som er bra. Stort sett når jeg evaluerer kamper, så er det det vi kanskje først tar tak i. De siste 15 minuttene av førsteomgangen og hele andreomgangen så er det, enten dere liker det eller ikke, nesten spill mot ett mål.
Knutsen var ikke ferdig med det:
– Og når folk etterpå skal fortelle sjansestatistikk, så blir det bare slengt ut tall. Så blir det en sannhet og så kjenner ikke jeg igjen det bildet. Men igjen, jeg har respekt for alle motstandere. Jeg synes Rosenborg hadde en god kampplan, og så evaluerer vi slik vi mener er riktig for å ta lærdom av en kamp. Og vi er glade for at vi har den Rosenborg-kampen i banken, for det er litt av de samme prinsippene vi må jobbe etter (mot Roma).
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Gauseth oppsummerer: Strømbrudd, krampetrøbbel og kjempetabbe

Nytt og bedre Roma

Glimt-treneren sier han ikke har vist noen bilder av de to tidligere møtene til spillerne.
– Roma har endret seg litt. Deres styrker er på kontringsspill og de er ekstremt farlige på dødball. De har en bedre balanse i spillet fordi de har fått en ekstra midtstopper, men de er ikke så rå på siste tredel som de var på sitt beste da vi møtte dem sist.
Selv om Glimt slo Roma 6-1 i en vanvittig hjemmekamp i gruppespillet, der italienerne kanskje tok litt lettere på det enn de vil nå i sluttspillet, og de holdt dem til uavgjort borte, kommer Knutsen med en advarende pekefinger og ønsker å helle litt kaldt vann i årene på omgivelsene.
De møter en langt bedre Roma-utgave denne gangen.
– En ting disse lagene ikke er glade i, er hvis det er lag som tør å utfordre svakhetene deres. Og en del av svakhetene er litt det ... hvis du er på et lag på så høyt nivå, er det en del stjernespillere der. De er villige til å gjøre jobb, men ikke så lenge av gangen. Da åpner det seg en del rom, og de rommene må vi utnytte fordi vi har en tydelig plan på hvordan vi skal utnytte det. Da gjelder det å ville dominere, ikke være redd for å dominere. Gå inn i denne kampen, som er en historisk kamp – Bodø/Glimt skal spille en kvartfinale i Conference League, det er ganske sinnssykt – og ha den friheten, glede seg, den selvtilliten som skal til, sier Knutsen og poengterer:
– For igjen ... Bodø/Glimt. Ja vi er underdog, men vi har alt å vinne og det er en vanvittig begivenhet.
Gjenopplev de historiske dagene da Roma ble smadret 6-1 her:
picture

Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame