Torsdag formiddag kunne Discovery avsløre anklager om at Strømsgodset-trener Henrik Pedersen skal ha kommet med rasistiske bemerkninger og uønsket oppførsel overfor enkeltpersoner innad i klubben.
Pedersen har ikke besvart Discoverys henvendelser, men i en pressemelding publisert på Godsets nettsider fredag kveld avviste han dette.
Søndag omtalte også Discovery at advokat Eirik Monsen er engasjert av en Godset-ansatt. Han er advokat i Norske Idrettutøveres Sentralorganisasjon (NISO), i tillegg til å representere en ansatt i klubben gjennom eget advokatfirma.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
I GÅR PÅ 14:19
Monsen fortalte at han har vært kjent med saken i halvannen uke.
– En av grunnene til at man hyrer en advokat, er at man er usikker på hvilke rettigheter man har i den situasjonen man befinner seg i, men vet at det er begått en urett. Det trenger ikke å være mer dramatisk enn som så. En vil gjerne ha en advokat som kan bistå i møter med klubben og som kan synliggjøre de rettigheter og regler som gjelder, sa Monsen.
Mandag kveld kom Strømsgodset med en pressemelding, etter at det har vært møtevirksomhet, der også begge parter er blitt hørt, gjennom store deler av dagen.
Like før klokken 22 kom konklusjonen fra styret i Strømsgodset. De melder at de ikke har dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret finner grunnlag for å avslutte samarbeidet med trener Henrik Pedersen.
Den reagerer Monsen på (les hele pressemeldingen nedenfor):
- På dette tidspunktet må jeg få tid til å få diskutert dette ordentlig med min klient. Vi ble kjent med dette for noen timer siden, men vi har ikke sett pressemeldingen før rett før den ble publisert, sier Monsen til Discovery mandag kveld.
- Vi fikk inntrykk av at vi kunne få se pressemeldingen og gå gjennom den og komme med innspill, men det fikk vi ikke.
Han er imidlertid klar på følgende:
- Innholdet i pressemeldingen er noe vi ikke kan stille oss bak. Vi er skuffet over innholdet der.
I en uttalelse til VG sier Strømsgodset-trener Henrik Pedersen at han personlig ikke har vært i tvil om at anklagene mot ham var grunnløse.
– Jeg har personlig ikke vært i tvil om at anklagene var grunnløse, og at jeg ville bli renvasket. Men det har svært belastende dager, hvor jeg på grunn av klubbens interne undersøkelser, har valgt ikke å kommentere saken offentlig, fordi jeg ikke ville forstyrre den viktige prosessen, skriver Pedersen til avisen.
Her er hele pressemeldingen:
"For noen uker siden mottok Strømsgodset Toppfotball et varsel fra en ansatt i klubben mot hovedtrener Henrik Pedersen. I kjølvannet av dette varslet har først ledelsen og deretter styret i Strømsgodset Toppfotball gjennomført en grundig intern utredning.
I denne utredningen er det avdekket uheldige episoder som styret tar på største alvor. Dette er adressert og vil bli håndtert internt.
Det er derimot ikke dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret i Strømsgodset Toppfotball finner grunnlag for å avslutte samarbeidet med Henrik Pedersen.
Styret i Strømsgodset Toppfotball har full tillit til Henrik Pedersen som hovedtrener og opplever ikke at han har utvist rasistiske holdninger mot ansatte i klubben.
Styret tar sterk avstand fra rasisme og vil understreke at det er nulltoleranse mot rasistiske holdninger i klubben."
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
I GÅR PÅ 08:33
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25