ÅLESUND/OSLO (Eurosport.no):
Aalesund - Viking 2-2
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
AaFKs lege, Vidar Punsvik, opplyste overfor Eurosport.no at Orry Larsen har fått en hjernerystelse.
– Rapporten fra sykehuset er at han er våken og vel. De undersøker ham nå, sa Punsvik i pausen.
Det endte til slutt 2-2 i Ålesund, etter den stygge starten oppgjøret fikk.
Peter Orry Larsen ga nedrykkstruede AaFK starten de håpet på da han headet laget i ledelsen etter bare seks minutter.
Men bildene etterpå var alt annet enn hyggelige. Orry Larsen smalt sammen med Viking-kaptein Viljar Vevatne i duellen før scoringen. Etterpå gikk begge i bakken.
Spillerne reagerte umiddelbart og ropte medisinsk personnell inn på banen. TV-bildene viste at Vevatne fikk seg en skikkelig smell i hodet, mens det var vanskeligere å se hva som skjedde med Orry Larsen. Han så ut til å få seg en smell i kjeveregionen i selve krasjen, men virket også å lande forkjært etter selve kollisjonen.

På sykehus til observasjon

Orry Larsen pådro seg en hjernerystelse i duellen. Vevatne fikk en bandasje rundt hodet, men var i stand til å spille videre.
Kampen var stoppet i hele syv minutter mens AaFKs målscorer fikk behandling. Til slutt kom det ambulanse inn på kunstgresset. Orry Larsen var heldigvis ved bevissthet. Han klappet mot publikum på vei inn i ambulansen.
Legen Punsvik fortalte i pausen at det kan hende Orry Larsen må bli på sykehuset i Ålesund til observasjon over natten. Han forklarte at slike blodige situasjoner ofte kan oppleves mer dramatisk enn hva som egentlig er tilfelle. Det kan variere mellom alt fra dager til flere uker før man er spilleklar igjen etter en hjernerystelse.
– Han var klar over at han hadde scoret, sa Punsvik.
Holmbert Fridjonsson var en av spillerne som var nærmest da Orry Larsen gikk i bakken. Se hva han sa om situasjonen i pausen. Saken fortsetter under videoen.

Lagkameraten om Orry Larsens skade: – Det var ekkelt

Viking svarte

Da kampen kom i gang igjen, var det Viking som var friskest. Etter 24 minutter spilte Zymer Bytyqi gjennom Veton Berisha. Spissen satte ballen hardt i nærmeste hjørne, mens AaFK-keeper Gudmund Kongshavn kastet seg i motsatt hjørne på merkelig vis.
– Lekkert av Berisha, men det ser ut som Kongshavn håpet skuddet kom den andre veien, sa Eurosport-kommentator Herman Ekeberg.
Se Berishas utligning her. Saken fortsetter under videoen.

Her utligner Berisha for Viking

Berisha skulle lage mer trøbbel for det utskjelte AaFK-forsvaret. Noen minutter senere ble Bytyqi spilt gjennom. Chippen over Kongshavn gikk i stolpen og ut, men dommeren mente Shaquill Sno hadde felt Bytyqi i avslutningøyeblikket.
På straffesparket sendte Berisha Kongshavn til venstre, mens han la ballen midt i mål. Viking hadde snudd det, og Berisha kunne juble for sesongens femte scoring i Eliteserien.
Orry Larsens skade sørget for at det ble lagt til hele åtte minutter. Simen Bolkan Nordli fikk en mulighet for AaFK, men Viking-keeper Arild Østbø var kjapt ute og stoppet avslutningen.

God Castro-straffe

Annenomgangen forløp seg lenge uten de større hendelsene, helt til det gjensto ti minutter.
Sigurd Haugen tok med seg ballen og stormet inn i gjestenes 16-meter, men ble revet ned av Fredrik Torsteinbø. Da fant Tommy Skjerven det nødvendig å dømme dagens andre straffe.
Østbø gjettet riktig vei, men Niklas Castro satte ballen sikkert nede i hjørnet. AaFK-angriperen spurtet for å hente ballen. AaFK jaktet på seier.
Men det var Viking som fikk kampens siste store mulighet. Yann-Erik de Lanlay fikk plass inne i vertenes 16-meter, men satte skuddet like utenfor.
Dermed ebbet det ut i poengdeling i Ålesund.
Se høydepunkter her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Poengdeling da Aafk slo tilbake etter to Berisha-mål

Viktig kamp

Aalesund har hatt en blytung start på sesongen. Før kampen mot Viking sto laget med seks poeng. Den første seieren kom først for halvannen uke siden.
Dermed ble oppgjøret mot Viking en tidlig skjebnekamp for Lars Bohinen og Aalesund, som er under enormt press. Ett poeng hjelper imidletid lite, erkjente trener Lars Bohinen etter kampen.
– Jeg har tillit til jeg ikke har tillit lenger, sa Bohinen.
– Så du kjenner du har tilliten?
– Ja, jeg gjør vel egentlig det.
Fjorårets cupmester Viking har også hatt en skuffende sesongstart og lå på 13. plass før søndagens oppgjør på Color Line Stadion. Ett poeng betyr at laget står på stedet hvil også etter runden. Den magre poengfangsten har gitt også deler av Viking-fansen mareritt om nedrykk.

Presset Bohinen om motgangen: – Jeg har tillit til jeg ikke har tillit lenger

Slik stilte lagene:

AaFK (3-5-2): Kongshavn - Grønner, Gretarsson, Lie - Sno, Orry Larsen, Bizoza, Nordli, Määttä - Fridjonsson, Castro
Viking (4-3-3): Østbø - Torsteinbø, Heggheim, Vevatne, Pereira - Løkberg, Bell, Furdal - Ibrahimaj, Berisha Bytyqi
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51