Pål Strande Gamlemoen

Oppdatert 19/11/2020 klokken 18:36 GMT+1

Niklas Castro får ikke spille lørdagens oppgjør mot VIF.

Niklas Castro Aalesund

Norsk-chilenske Castro opplevde et av karrierens største øyeblikk da han forrige fredag ble byttet inn for Chile 83 minutter ut i kampen mot Peru. Det var hans første minutter for Chile.
Oppholdet i Sør-Amerika fører imidlertid til at Castro må i koronakarantene, bekrefter AaFK. Dermed mister han lørdagens kamp mot VIF, som han spilte ni Eliteserie-kamper for i 2016.
AaFK har hatt en blytung sesong. Laget ligger helt sist i Eliteserien med ti poeng. Tap mot VIF og Start-seier mot Odd i helgen vil bety at kun syltynn teori kan redde Eliteserie-plassen. Alt tyder på at AaFK-spiller i OBOS-ligaen i 2021.
Angrepsspiller Castro har med sine fire mål vært en av lagets bedre spillere. Han var ikke på banen da Chile tapte 1-2 mot Venezuela tirsdag.
Det er foreløpig noe uklart hvor lenge han må sitte i karantene.
Vålerenga jakter på sin side på medaljeplass. Dag-Eilev Fagermos mannskap ligger på fjerde, men kun på dårligere målforskjell enn tredjeplasserte Rosenborg. I tillegg er det kun to poeng opp til Molde på andre.