AaFK har selv tidligere skrevet om briten, som har Premier League-kamper for både QPR, Cardiff og Crystal Palace, i tillegg til å ha spilt i Birmingham.
Han er per dags dato bosmanspiller etter å ha terminert kontrakten med Gyeongnam i Sør-Korea før jul. Overfor Eurosport.no kan sportssjef Bjørn Erik Melland komme med siste status på 28-åringen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
13 TIMER SIDEN
– Han har jo som kjent trent med oss en del. Nå skal vi bruke helgen på å finne ut hvor vi står hen. Det blir nok en avklaring innen mandag.
– Det er en totalvurdering vi må gjøre. Det er ingen tvil om at han er en god spiller. Men vi ser på både økonomi og om han kan tilføre laget vårt de behovene vi har også.
– En spiller som har vært i Premier League har vel kanskje noe høyere lønninger?
– Det er ikke dumme spekulasjoner, sier Melland, før han legger til:
– Vi ser ikke kun på CV. Kvalitet veier tyngre for oss, så han må kunne passe inn i vår spillestil, så tar vi hensyn til blant annet økonomi i en helhetsvurdering.
– Er erfaringen han sitter med noe som taler hans fordel til å få kontrakt?
– Vi har hentet en del unge og lovende spillere nå. Vi ønsker å kunne få inn flere ulike typer og trenger spillere med erfaring og rutine for å forsterke oss.

Flere prøvespillere

I tillegg har Parfait Bizoza og Melvyn Lorenzen også prøvespilt for AaFK i løpet av den siste uka. Førstnevnte er Raufoss-spiller og var en av de mest sentrale brikkene i deres positive fjorårssesong. Lorenzen har en fortid i blant annet Bundesliga å vise til.
– Parfait Bizoza vil alltid være interessant for oss. Han er lokalgutt og har tidligere spilt i AaFK.
– Men han er under kontrakt med Raufoss, og vi har foreløpig ikke vært i kontakt med dem om en overgang, kan Melland fortelle.
Begge to spilte i 3-1-seieren over Brann på fredag, der Niklas Castro scoret hat trick.
Husker du disse herlige bildene fra fjorårssesongen til AaFK?
Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
15 TIMER SIDEN