Brann - Strømsgodset 1-1
BERGEN / OSLO (Eurosport.no):
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Strømsgodset hadde før kampen en tøff statistikk å se tilbake på i Bergen, og har kun vunnet i 3 av sine 29 besøk byen i Eliteserien. Det har de ikke klart siden 1-0-seieren (Peter Kovacs) i juli i 2014.
Og det startet ikke spesielt godt denne lørdagskvelden heller. Bare en god Viljar Myhra ved flere anledninger hindret at de havnet under tidligere, men han kunne ingenting gjøre med det lave langskuddet fra Petter Strand, som sendte hjemmelaget i ledelsen – med venstrefoten – fra om lag 18 meter etter drøye halvtimen.
– Han har vært Branns klart beste spiller siden Kåre Ingebrigtsens inntog. Han passer veldig godt inn i tankegodset til den nye Brann-treneren, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud om midtbanemannen som nå rendyrkes som indreløper.
Lørdagens kamp var Branns femte strake uten seier på hjemmebane.
– Vi ser i dag, kontra kampen på Nadderud, at vi har lengre perioder hvor vi klarer å spille dem lave og styre matchen. Så har vi også perioder hvor vi ikke klarer det, men så synes jeg det er godt å se at vi igjen klarer det siste kvarteret, sier Kåre Ingebrigtsen, og legger til:
– Vi er på vei.
(Artikkelen fortsetter under):

Redder flest skudd i Eliteserien: – Helt matchavgjørende i dag

Men ikke lenge før pause slo Strømsgodset tilbake med et vakkert angrep. Lars-Jørgen Salvesen fant på pent vis Mikkel Maigaard, som i sin tur spilte fint ut til Johan Hove som banket inn utliningen. Maigaards femte målgivende, Hoves sjette scoring.
– Det er rett og slett et klasseangrep av Strømsgodset, med flotte kombinasjoner, mente Skullerud.
I sekundene før pause var imidlertid ikke Brann mange centimeterne fra 2-1, da Robert Taylor chippet ballen mot lengste kryss. Den kunne Myhra bare stå og se på forsvinne på utsiden av stolpen.
– Det var tungt. En tung førsteomgang. Jeg synes vi er heldige som ikke ligger under, men heldigvis er det lov å ha en god keeper i fotball, uttalte Hove til Eurosport i pausen.
– Vi er nødt til å bli mer modige, altså. Det er flere som gjemmer seg inne i skallet sitt, og det kan vi ikke borte mot Brann. Så alle sammen er nødt til å gi alt og vise alt de har for at vi skal ta med oss tre poeng her nå, fortsatte 19-åringen.
(Artikkelen fortsetter under):

Midtbaneduoen har skapt en god link: – Trengte et spark i rumpa

I den andre omgangen reiste Godset seg og tok over det meste på Brann stadion.
Etter drøye timen fikk en annen 19-åring en enorm sjanse til å bli målscorer for Godset, men den ble misbrukt av midtstopper Sondre Fosnæss Hansen. Han fikk stå alene og heade etter en dødball, men den gikk svakt rett på Markus Olsen Pettersen, som igjen fikk tillit i Brann-buret.
– Strømsgodset har hatt tilnærmet full kontroll. Brann var veldig gode på begge sidene før pause, men nå har de skapt fint lite. Det er skuffende, mente Skullerud.
Brann har vunnet bare 3 av sine 14 siste hjemmekamper i Eliteserien (3-6-5), og allerede tapt 3 hjemmekamper i 2020 mot totalt 4 i hele 2019.
– Jeg synes vi har en OK kamp, og er i ganske sterk bedring og har en del farligheter, men siste finishen mangler. Vi ser en del frustrerte angrepsspillere utpå her, og for min del også. Vi er inne i boks, men det sitter ikke helt, sier Kristoffer Barmen til Eurosport.
– Grunnen til at de får ta over er at vi slutter å plukke løse baller. Skal vi spille angrepsfotball må vi ha ballen, og for å ha ballen må vi vinne ballen, sier midtbanespilleren.
(Artikkelen fortsetter under):

Så bredt gliser Godset-sjefen av egen mentalitetsendring

Etter kampen var Hove langt mer fornøyd enn i pausen.
– Det var litt i kampens hete der, og jeg syntes vi hadde enda mer å gi i første omgang. Jeg synes alle kjempet og ga 100 prosent det gir oss et poeng, sier Hove etter kampen.
Kaptein Maigaard er enig i at laget trengte et spark i rumpa for å komme i gang.
– Vi gjorde det. Vi hang litt etter i første omgang. De la press på oss og vi gjemte oss litt når vi hadde ballen, og da er det vanskelig å spille fotball, sier dansken.

– Vi vil jo spille med dem som ønsker å være i Brann

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58