• Studio oppsummerer søndagens kamper i Fotballrunden fra klokken 22:00. Se det på ESN eller discovery+ - sikre deg tilgang her!
Brann - Strømsgodset 3-0
– De trenger ikke å kalle inn til ekstraordinært styremøte i Brann nå. Dette må være en euforisk følelse for Kåre Ingebrigtsen, regelrett ropte Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson da Gustav Valsvik styrte ballen i eget nett.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
For etter at Brann hadde tapt alle de første seks kampene Eliteserien, var det ikke noe tvil om at hjemmekampen mot Strømsgodset betydde mye for Kåre Ingebrigtsen. Brann har spillemessig vært fullt på høyde med flere av motstanderne sine i sesonginnledningen, men har ikke lyktes å innkassere noe i form av poeng.
Denne trenden skulle derimot løsne i lagets tredje hjemmekamp for året – og det på dramatisk vis.
– Det var utrolig godt. Guttene har fortjent å vinne 3-0. Det er tungt å tape sju på rad. Denne landslagspausen hadde blitt tung uten tre poeng. For oss betyr det alt. Jeg er stolt av denne gjengen, sier en godt fornøyd Ingebrigtsen etter kampslutt i Bergen.
Se hele intervjuet med Kåre Ingebrigtsen her. Saken fortsetter under videoen.

Strålende fornøyd Ingebrigtsen – kaller eget grep for «genistrek»

Intense Brann-minutter

I forrige seriekamp bommet Robert Taylor på straffespark, og da dommer Svein Oddvar Moen pekte på merket i søndagens kamp, var det Petter Strand som tredde fram for bergenserne. Heller ikke han fant veien til nettmaskene, og det så – i et drøyt minutt – ut som at dette skulle bli nok en tung aften for Ingebrigtsens mannskap.
Men Brann opprettholdt presset, og fikk lønn for arbeidet allerede et drøyt minutt etter straffemissen. Aune Heggebø, som spilte spiss for anledningen, steg til værs etter et flott innlegg fra venstresiden, og dundret inn utlikningen for Brann.
De rødkledde sprudlet på den strøkne gressmatten, og drøye halvtimen inn i oppgjøret ble 1-0 til 2-0 for det rødkledde hjemmelaget. Nok en gang kom farlighetene fra den vestre siden, men denne gangen var det Gustav Valsvik som var sist på ballen før den landet i nettet bak en utspilt Viljar Myhra. Selvmål og 2-0 til Brann i solskinnet i Bergen.
Se de dramatiske minuttene ved 1-0 her. Saken fortsetter under videoen.

Dramatiske Brann-minutter: Opp i ledelsen ett minutt etter straffebom

Simba-samba

Strømsgodset produserte noen farligheter i den andre omgangen, men gjengen fra Drammen maktet aldri å finne nettmaskene i solskinnet.
Innbytter Barmen var blant annet svært nære på å øke Brann-ledelsen, men det var til slutt en annen innbytter som kunne juble for scoring de siste 45. Kun fem minutter etter at Moonga Simba entret banen, skjøt han fart og dundret ballen i hjørnet bak Viljar Myhra.
Kåre Ingebrigtsen kunne dermed knytte nevene og juble for sesongens første trepoenger.
– Det er derfor man er her. Utrolig kult med alle som kom for å se på kampen i dag, sier Simba til Discovery etter kampslutt.
– Nå har vi vunnet en kamp, og nå skal vi bare bygge videre på dette, legger han til.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Endelig satt trepoengeren for Brann

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51