Men kun knappe tre uker til seriestart har Brann per nå fire mulige midtstoppere i troppen: Bismar Acosta, Christian Eggen Rismark, Jesper Löfgren og Vito Wormgoor.
Sistnevnte, som spilte 29 av fjorårets kamper, tror det er bra med konkurranse i laget og er ikke redd for plassen sin.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Man trenger konkurranse. Konkurranse i laget er bra, fordi da er du skarp både på trening og i kamper. Man kan lære av hverandre, jeg tror det er det viktigste. For eksempel så er noen av de andre bedre på noen ting enn meg. Jeg tror det er best for å prestere på et høyt nivå, og når alle presterer på et høyt nivå kan vi gjøre det bedre som et lag. Vi trenger alle sammen, sier han til Eurosport.no.
– Ser du på din plass på samme måte som i fjor, selv om det er kommet inn flere? Er du fortsatt lederen?
– Jeg prøver å være en leder og selvfølgelig prøver jeg å være nummer en. Til slutt er det opp til treneren, men jeg tror oddsene mine er gode for å få spille, svarer han.

– Alle vil spille

Tidligere Ranheim-spiller Christian Eggen Rismark kom til Brann allerede i fjor sommer og fikk spilt seks kamper for sin nye klubb på høsten. Også svenske Jesper Löfgren ble signert i fjor sommer, men ble ikke Brann-spiller før 1. januar 2019. I tillegg skrev Bismar Acosta under på en ny kontrakt med klubben i starten av mars, som strekker seg ut 2021.
Wormgoor kom til Brann før 2017-sesongen og har kontrakt ut den kommende. Selv om det er fire mulige midtstoppere, tror han ikke det er lurt å rullere så mye på laget i de forskjellige kampene.
– Det er viktig å være en blokkering foran målet, så man trenger noen kamper sammen. Jeg tror ikke det er det beste å hele tiden rullere på forsvaret. Vi skal spille mange kamper, både cupen og Europa League, og da kan man rullere litt. Men jeg tror man må trene for å få den blokkeringen så god som mulig, når man roterer hele tiden tror jeg ikke er så bra, sier han.
På spørsmål om han tror det blir vanskelig å holde alle de fire midtstopperne fornøyd med spilletid, svarer han:
– Alle vil spille. Men hvis man er trener er det viktig å være ærlig med spillerne. Når man er ærlig og fair ovenfor de andre og forklarer det, så vil de akseptere det. Eller ikke. Det er også mulig, men å være ærlig tror jeg uansett er det viktigste.
Brann åpner serien borte mot Odd lørdag 30. mars kl. 15.30. Kampen kan du se på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03