– Jeg har hatt det siden jeg var 16 år, men jeg har aldri helt pratet høyt om det. Man blir jo eldre, og da vil man hjelpe folk som har det, og vise at man kan spille på et høyt nivå, sa Wolff Eikrem i Eurosports Eliteserie-podcast.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Eikrem er ikke den eneste som spiller fotball på et høyt nivå med diabetes. Real Madrid-spillerne Borja Mayoral og Nacho Fernández har begge også diabetes, i tillegg spiller Scott Allan (Celtic) og Jordan Morris (Seattle Sounders) med diabetes. Sistnevnte spilte Wolff Eikrem sammen med våren 2018.
– Jeg leste her om dagen om en Real Madrid-spiller som også har diabetes, Nacho. Han har vunnet Champions League, og vært med å spille både VM og EM og slikt. Om noen er 12-13 år og har fått det, men ønsker å spille fotball, så er det fortsatt fullt mulig, sier 28-åringen.
Nacho Fernández har vært i Real Madrid hele karrieren sin. I et intervju gjort med klubbens hjemmesider kunne han fortelle om at det så ut til at det nesten aldri ble noen fotballkarriere. Han besøkte først en doktor som sa at han burde slutte å spille fotball. Senere dro han til en spesialist og der fikk han motsatt beskjed. Eikrem er også av den oppfatningen at fotballen har hjulpet han, til tross for at det er vanskelig.
– Jeg må hele tiden måle blodsukkeret mitt og passe på at før trening at jeg har spist nok, men ikke for mye. Jo mer trening jeg får, jo bedre blir sykdommen min, forteller Molde-spilleren.
Eikrem har hatt diabetes i nærmere 13 år, og har hatt en karriere hvor han har vunnet Eliteserien to ganger og den norske cupen en gang med Molde. Han har også vunnet den svenske ligaen Allsvenskan to ganger med Malmø. Moldenseren returnerte til Molde fra MLS i fjor sommer.
I Molde fant han tilbake til formen og bidro til slutt med 13 målpoeng for at Molde slo Brann på målstreken og fikk sølvet i Eliteserien. Med 105 kamper for Molde, og 17 kamper med flagget på brystet har 28-åringen blitt et idol for veldig mange unge, kanskje spesielt de med diabetes.
– Jeg husker det i fjor var en 15-16 åring som hadde fått det, og lurte på om det går bra å spille fotball. Det gjør det jo, og om jeg kan være et forbilde for de og vise det går bra å spille fotball er det bare fint, sier Wolff Eikrem.
  • Se hele podcasten her!
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03