Det er Nettavisen som først omtaler saken, og ifølge avisen er klubben som er ivrigst svenske IFK Norrköping.
Velde selv sier til avisen at han ikke vil bekrefte hvilken klubb det dreier seg om, men at de er "voldsomt interesserte" og at han også har hørt om beilere fra MLS, Belgia og Australia.
– Jeg sitter litt stille i båten nå foreløpig, så får jeg se. Det er en lang prosess der alt må stemme. Det er en risiko jeg kan komme til å ta, sier Velde til Nettavisen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Eurosport var i kontakt med Velde litt senere lørdag kveld. Da ønsket han ikke å kommentere saken noe særlig utfyllende.
– Jeg holder kortene mine tett til brystet. Det er ingenting som er avklart. Jeg sier at jeg har en back up-plan, og utover det blir det ingen kommentar.
– Betyr at det du mener det ble blåst litt opp og tatt ut av sammenheng?
– Nei, jeg bare svarte på det han konfronterte meg med. Men jeg har ikke sagt at jeg skal forlate Haugesund. Jeg bare holder dørene åpne. Jeg trives veldig godt i Haugesund, men til syvende og sist må man tenke på seg selv. Det tror jeg alle forstår også, sier Velde til Eurosport.
Nylig tok da også Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal tar et oppgjør med det han mener har vært skremselspropaganda og trusler i retning permitterte spillere siden koronakrisen inntok Fotball-Norge.
– Å rope så høyt at det er skam hvis man benytter seg av et bedre tilbud, er jeg overhodet ikke med på. Det er latterlig. Hvis jeg hadde blitt permittert, og situasjonen min i klubben ikke var god – la oss si at jeg for eksempel hadde ett år igjen av kontrakt og visste jeg ikke ville bli satset på – og så fikk tilbud om en bedre avtale et annet sted, så hadde jeg gått. Uten å ha dårlig samvittighet for det, sier Rekdal tydelig.
– Til syvende og sist må du tenke på deg selv som spiller. Klubbene tenker også på seg selv. Så dette må gå begge veier, uttalte Rekdal til Eurosport.
20-åringen, som nylig gjennomførte en aprilspøk på daglig leder John Harald Log der han tullet med at han brøt kontrakten, er permittert.
Han var ikke en av de fem spillerne som av ulike årsaker ble holdt utenfor.
– Ja, det er høyst aktuelt å dra. Jeg har tenkt på det, men det er flere ting og faktorer som må stemme. Det er en stor prosess. Måten de har gjort det ved kun å permittere deler av troppen, og ikke alle, gjør det litt enklere eventuelt å dra. Når det er sagt så har jeg en viktig rolle på laget. Det er stort engasjement i byen. Det blir et helvete bare så det er sagt, sier han til Nettavisen.
Spilleren, som forrige sesong var på banen i 32 kamper og scoret 6 mål for den tapende cupfinalisten, kaller det "et jævlig stort dilemma", der han veier fordeler og ulemper mot hverandre.
– Jeg må tenke på meg selv. Jeg kan ikke ligge og bli overkjørt. Jeg må ta et valg til syvende og sist, sier han og gjengir noe en lagkompis sa til ham tidligere i uka når det gjelder å våge å være den første som hopper på et annet tilbud etter permittering:
«Hvis det er en spiller i Eliteserien som har baller til å gjøre det, så er det Velde.»

Er permitteringene en ny NAV-skandale?

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03