Rosenborg - Bodø/Glimt 3-2
Med tre poeng i denne kampen er RBK bare ett poeng bak Odd på tredjeplassen, som gir kvalifisering til Europa. Pål Andre Helland kom inn etter 65 minutter og rakk å skaffe straffe, score på den selv, også servere Marius Lundemo før 3-2-scoringen som sikret seier og tre poeng.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
– Jeg har kjent Pål i mange år og vet hva han kan. Jeg forventet at han skulle snu det etter at han kom inn, også er det akkurat det han gjør. Han er vår beste høyrekant, og min mening er at han burde fått mer tillit denne sesongen, sier Gjermund Åsen, som ble tatt av banen til fordel for Helland.
– Jeg må bare være så god på trening at Eirik ikke kan la være å bruke meg. Men trenerne tar ut det laget som de mener er best, sier Helland.
Seieren vekket optimismen hos Åsen.
– Dette var helt sinnssykt. Nå lever fremdeles mulighetene for en topp tre-plassering, sier han.

RBK-ledelse

Hjemmelaget tok en oppskriftsmessig ledelse etter et hjørnespark, 18 minutter inn i kampen. Gjermund Åsen traff en umarkert Tore Reginiussen inne i feltet, og midtstopperen stanget trønderne i ledelsen.
Snaut ti minutter senere ble samme Reginiussen satt på prøve da Glimt-ving Jens Petter Hauge satte på turboen og dro en finte på ham. Reginiussen sendte Hauge i bakken, og dommeren pekte på straffemerket. Den ekspederte Hauge selv i nettet til 1-1 før halvtimen var spilt.
Snuoperasjonen var et faktum bare fem minutter senere, og det var samme mann som var sist på ballen igjen. Philip Zinckernagel holdt show opp langs høyrekanten og traff Hauge perfekt med sitt innlegg.
Ti minutter etter pause vartet Glimt-keeper Ricardo Friedrich opp med en voldsom trippelredning. Først holder han unna en heading fra Gustav Valsvik, før han viste gode reflekser ved to anledninger på en dobbel-retur. Angrepet endte med at Reginiussen sendte ballen ut av banen, og til femmeter.

Snuoperasjonen

65 minutter inn i kampen ble Pål André Helland byttet inn for Gjermund Åsen, og RBKs nummer ti var frisk med en gang. Drøyt 70 minutter inn i kampen skaffet han straffespark, etter å ha blitt holdt av Morten Ågnes Konradsen. Straffen tok han selv, og fra elleve meter gjorde innbytteren ingen feil.
Eirik Horneland kastet inn Bjørn Maars Johnsen og Eirik Botheim i en desperat jakt på alle tre poengene mot slutten av kampen.
I kampens siste angrep leverte Helland et flott forarbeid og serverte Marius Lundemo. Fra distanse dundret midtbanespilleren til og gikk for gull. Det ga uttelling, for på resultattavlen sto det 3-2. På dramatisk vis hadde hjemmelaget snudd kampen og sikret seieren.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55